- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Бурна реакција атмосфере прекинуће вреле дане и ноћи: Метеоролози најавили освежење у Србији

© Tanjug / TANJA VALICЈака киша са градом у Београду
Јака киша са градом у Београду - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Други топлотни талас овог лета обележиће наредне дане, међутим, према најновијој прогнози „Weather2Umbrella“ две ноћи ове вреле седмице биће олујне, пљускови ће бити кратки, али јаки, могућ je и град.
„Пред нама је период са највишим температурама. Ипак, током појединих дана очекују се и грмљавинске непогоде“, кажу метеоролози.

Грмљавинска олуја у Војводини

У ноћи између понедељка и уторка на подручју Војводине очекује се јачи развој облачности и појава локалних пљускова са грмљавином, уз могућност грмљавинских олуја. Реч је о падавинама веома локалног карактера, али ће оне бити јаког интензитета, уз јако електрично пражњење.
У уторак ће бити сунчано и веома топло, а максимална температура у већини предела биће око 35 степени. Сунчано и још топлије биће у среду. Максимална температура биће од 35 до 39, у Београду до 37 степени Целзијуса.

Четвртак најврелији дан

„Најврелије биће у четвртак и то ће бити најтоплији дан у овој седмици и најтоплији дан од почетка године. Максимална температура биће од 35 до 40, у Београду до 38 степени“, наводи се у временској прогнози.
У петак ће се преко подручја Србије премештати ослабљена фронтална зона и донеће појачан северозападни ветар и пад температуре северним и западним пределима Србије за осам до десет степени, док се на југу и на истоку Србије и даље очекује врело.

Бурна реакција атмосфере

Понегде се уз јачи развој облачности очекује појава локалних пљускова са грмљавином. С обзиром на то да ће долазак хладније ваздушне масе изнад вреле подлоге довести до бурне реакције атмосфере може доћи до формирања веома снажних грмљавинских непогода, уз обилне пљускове и појаву града. Грмљавински системи не очекују се на великом простору, али тамо где се појаве биће веома интензивни.
„Највећа опасност од грмљавинских непогода очекује се у деловима Војводине, Шумадије, западне Србије, Подунавља, Поморавља и на подручју Београда. Максимална температура у петак биће од 27 у Бачкој до 38 на југу Србије, у Београду до 29 степени“, објавио је „Weather2Umbrella“.

Врело и за викенд

Петак ће северним деловима Србије на само један дан донети прекид топлотног таласа, док ће у остатку земље он и даље бити на снази, а од викенда поново и у осталим пределима.
За викенд ће поново бити у свим пределима сунчано. У суботу се очекује топлије на северу и на западу, али нешто угодније на југу и истоку. Максимална температура биће од 30 до 34 степени.
Повратак врелог таласа очекује се у недељу, па ће наредног периода максималне температуре бити од 35 до 40 степени, пренео је Блиц.
Човек се расхлађује водом из фонтане - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
ДРУШТВО
Батут издао упозорење: Ово су места у којима без преке потребе не треба излазити напоље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала