- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дунавски Малдиви: Тако близу и тако атрактивни /видео, фото/

© Фото : YouTube/Djordje Radivojević, snimak sa ekranaКарловачки Ко Чанг
Карловачки Ко Чанг - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Недалеко од Сремских Карловаца, налази се острво које многи називају Ко Чанг (Koh Chang). Разлог је веома једноставан: оно неодољиво подсећа на треће највеће острво на Тајланду и због тога се неко одважио да му надене овај надимак. Међутим, то није његово једино име, зову га још и Карловачко или Мајмунско острво, а и Дунавски Малдиви.
Смештено је између Дунавца и Копачког рита, а од Карловаца бродићем или чамцем који креће са обале код хотела „Дунав“ до њега се може стићи за само десетак минута. Локалци тврде да га је најбоље посетити радним данима, јер се викендом овде организују бројне журке и све врви од младих авантуриста који трагају за иделним спојем природе и добре забаве.
Овај пешчани спруд стар две деценије, већим својим делом прекривен је растињем што му по мишљењу љубитеља природе придодаје шарму. На њему се налазе барови, терен за одбојку и две плаже.
Једна се налази на северној страни и она је више за оне који желе да искусе нетакнуту природу овог места и одмарају, док је друга за све оне који воле активности или имају децу.
За коју год да се опцију одлучите треба да знате да су воде око спруда плитке, али да је то ипак дивља плажа у чијој близини нема спасилаца, пренела је „Национална географија“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала