- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наталија, хвала ти!

© AP Photo / Adam DavyНаталија Стевановић
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Уз песму, осмех, радост и веру Наталија Стевановић, 28-годишња тенисерка отплесала је до трећег кола Вимблдона, иако је годину дана раније уочи истог турнира размишљала да се опрости од рекета и лоптице. Српска тениска хероина написала је нову спортску бајку, а пораз од Петре Квитове нека буде само степеник за нове победе.
Логичан сплет околности када некоме не иде у послу којим се бави јесу мисли о одустајању. Неко те мисли прати, а неко их ипак из све снаге потисне и настави да корача путем својих снова што је урадила и Нишлијка Наталија Стевановић.
Њен сан о Гренд слему је живео и када је пресекла и одлучила прошле године да ипак не одустане од тениса, иако више није имала материјалних средстава, српска тенисерка дала је себи још једну шансу и појавила се ове године у Лондону.
У квалификацијама није изгубила ниједан сет, сам улазак у главни жреб био је спектакл како за Наталију тако и за српски тенис који од 2015. године чека представницу у главном жребу Вимблдона. Међутим, тек оно што је уследило било је спектакуларно.
Српска тенисерка навијала је да у првом колу за противницу добију Каролину Плишкову, бившу прву тенисерку света, тренутно 18. на ВТА листи. Навијање се исплатило, али не знајући за Наталијину жељу многи су је већ отписали.
Знала је Српкиња да јој одговара Каролинин стил игре и да ће њој јако сметати специфични и фантастични форхенд слајс ударци. Тако и би, Наталија није ни Плишковој допустила сет.
У другом колу противница је била Тамара Корпач, коју је Наталија савладала на нешто тежи начин, али је успела да се пласира у треће коло и заиста није потребно наглашавати колико је то успех за српску тенисерку.
Уследио је поклон! Наталија је налетела на Петру Квитову, даму која је два пута подизала трофеј на Вимблдону и која је једна од најсуровнијих противница за било коју тенисерку на туру.
Уморна, али срећна, весела и снажна Наталија није се уплашила Квитове и почела је меч храбро и борбено. У стилу Данила Медведева, Српкиња се неуморно бранила и показала баш као и Рус много пута да и маестралном дефанзивом противник може да се угрози.
Управо тај сегмент показао је колико је Наталија невероватна тенисерка. Величанствено претрчавање са једног краја на други крај терена и тај чудесни форхенд слајс који ретко ко поседује у својој ризници вештина, показали су Србији да има тениско чудо, а свету да у тениске ратнице упише још једно име.
Када су јој у другом сету неправедно одузели поен, када је Квитова славила поен који још увек није био готов, Наталија из Ниша остала је мирна, прибрана, а оно што је још важније њена песница остала је стегнута.
Било да је губила или водила, било да је поен био важан или не Српкиња се радовала као да је добила меч, јер овај Вимблдон у целости и јесте њена велика победа.
На крају посебно је Србија могла да буде поносна када је Наталија играла последњи гем јер се није предавала упркос Петриним меч лоптама. У тим тренуцима Наталија као да је тек почела меч и слала је на другу страну толико снажне форхенде и писала винере које би пожелела свака тенисерка.
Поражена Наталија са терена је испраћена уз громогласан аплауз на ком би јој позавидео и Новак Ђоковић с обзиром колико га Енглези из апсурндих разлога не воле.
Уместо туге на Наталијином лицу се оправдано видео широк осмех и задовољство, а оно што је њен поглед говорио јесте то да је тек почела.
Операције и пола пресеченог стомака, корона, ништа није заобилазило Наталију, али њен циљ остао је исти, само је до њега ишла нешто тежим путем.
Српска тенисерка напредоваће за најмање 80 места на ВТА листи и биће на 144. или 145. месту од понедељка. Имаће 491 поен и то ће јој бити најбољи ранг каријере.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Алкарас тешком муком до осмине финала, Медведев средио мађарског „Терминатора“, Руне кроз иглене уши
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Провокација или незнање? Белорускиња је поново мета
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Завршена Наталијина бајка на Вимблдону – храбра борба Српкиње за велики наклон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала