- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стејт департмент дао задатак медијима да усаде у умове Руса - оружану побуну

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Амерички Стејт департмент поставио је америчким медијима задатак да у умове Руса усаде идеју о потреби насилне борбе против власти, укључујући и оружаним путем, наводи се у саопштењу директора Спољно-обавештајне службе (СВР) Русије Сергеја Наришкина, преноси прес-служба СВР.

„Америчко Министарство спољних послова је затражило од некада ауторитативних медија да у руском правцу раде у субверзивном духу. Задатак је јасно постављен: да се у умове руских грађана усађује идеја о потреби насилне борбе против власти, па све до оружане побуне“, рекао је Наришкин, истакавши да се Стејт департмент коначно претворио у „Министарство истине“ што је и предвидео Џорџ Орвел.

Како се истиче, посебна пажња се поклања утицају на младе који би требало да буду уверени да само рушење садашњег „режима“ може гарантовати земљи „светлу будућност.
Руска страна жали што се амерички Стејт департмент претворио у „смрдљиву депонију информационог смећа“.
„За жаљење је што се Стејт департмент – трезвена и рационална агенција у прошлости – под вођством (државног секретара САД) Ентонија Блинкена, (заменице секретара за политичка питања) Викторије Нуланд и осталих претворио у смрдљиву депонију. информационог смећа“, рекао је Наришкин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала