- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Коначно неко да стане у одбрану Белорускиње: „Није урадила ништа погрешно“ /видео/

© AP Photo / Alberto PezzaliВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Викторија Азаренка, белоруска тенисерка, нашла се на удару публике на Вимблдону због потеза после меча против Украјинке Елене Свитолине, а некадашња тенисерка Лора Робсон наводи да она ништа лоше није урадила.
Азаренка, већ добро упозната са праксом украјинских тенисерки да не желе да се рукују са колегиницама из Русије и Белорусије, због политичких разлога, није ни кренула на мрежу после међусобног дуела у ком је поражена.
Азаренка је то урадила јер је знала да неће добити поздрав од противнице, махнула јој је у знак поздрава и отишла према судији.
Вимблдонска публика је и ту нашла разлог за негодовање, упућени су звиждуци Азаренки што значи да никада нису задовољни – ни када неко хоће да се рукује, а зна да неће добити повратну реакцију, нити када поштује одлуку противнице и само крене својим путем.
Некадашња британска тенисерка Лора Робсон сматра да Викторија Азаренка није заслужила осуду публике.
„То је било потпуно поштено. Мислим да публика није разумела да се Свитолина свакако не би руковала са Азаренком. Викторија ју је поздравила и отишла до своје столице, све што се и иначе дешава. Уколико редовно гледате тенис, знате да је то случај. Нико није срећан због негодовања публике – верујем да није ни Свитолина“, рекла је бивша тенисерка рођена у Мелбурну.
Она је навела да јој је жао што се сада прича само о томе.
„Била је то фантастична борба – и Азаренка и Свитолина су играле изузетно. Разочаравајуће је што је такав меч засењен нечиме што нема везе са тенисом. Азаренка није урадила ништа погрешно. Штета што је морала да говори о томе после меча, а не о фантастичном сусрету“, истакла је Робсонова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала