- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

НБА легенда упоредила Јокића с нилским коњем

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала
Никола Јокић, Денвер - Мајами, прва утакмица финала - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Некадашњи НБА кошаркаш Ајзеа Томас исмевао је српског центра и МВП-ја финала најквалитетније лиге на свету Николу Јокића, током коментарисања једне утакмице Летње лиге.
Амерички медији овакве иступе сматрају „бадишејмингом“ - конкретно исмевањем некога на рачун његовог физичког изгледа, најчешће килаже.
Током преноса меча између Торонта и Kливленда, некадашњи члан чувених Детроит Пистонса је са другим коментатором причао о МВП-ју НБА финала и присетио се сцена са меча против Финикса када је Јокић имао „мањи окршај“ са власником Санса Метом Ишбијом.
Тој сцени присуствовао је и сам Томас, некадашњи члан „лоших момака“ из Детроита.
„Kад је био близу Мета Ишбије, власника Финикса, и мене, једина ствар коју сам могао да кажем: Човече, Џокер је веома велики. Не само да је велики, него је масиван. Тежина коју носи... Али Џокер је као топла велика плоча китовог меса. Знаш на шта мислим. Био је масиван. Невероватан. Понављам, он нема дефиницију, он је као нилски коњ“, рекао је Томас у преносу.
Термини које је некадашњи кошаркаш употребио су свакако упитни и проблематични, само је питање контекста у коме је то употребљено. Да ли је заиста мислио на то да је Јокић лоше грађен, или је хтео да укаже да многи заправо потцењују Николину величину јер он није тако мали у односу на друге центре, попут Шекила О'Нила.
„Јокић је у бољој форми од већине осталих кошаркаша који једино изгледају равноправно због своје генетике. У најбољој је форми у односу на све НБА играче. Дечко живи у теретани. Када је био потребан тиму преузео је ствари у своје руке у четвртој четвртини. Можда није најбржи, али је најснажнији кошаркаш у НБА лиги, пошто телесну тежину користи боље од свих осталих“, закључио је Томас.
Кошаркашка лопта  - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Коначно се и то догодило – пао договор за „кошаркашки мир“
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Какав трансфер – Милош Теодосић у Звезди!
Огњен Јарамаз у дресу Партизана - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
СПОРТ
Вишемесечна „операција“ на корак од реализације – на помолу повратак црно-беле „десетке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала