- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сергеј преломио – да ли ће арапске паре одвести Митровића далеко од велике позорнице?

© AP Photo / Zac GoodwinАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Пребогати власници саудијског Ал Хилала не престају да врше потресе на европском тлу, а тренутно су у центру пажње српски фудбалери. После Сергеја Милинковић-Савића, понуда је стигла и за голгетера Фулама Александра Митровића.
Сергеј је преломио, хоће да напусти велику позорницу и да одустане од изазова званог Лига шампиона што има загарантовано са Лацијом, док га председник Клаудио Лотито и даље не пушта. Сматра да је обештећење од око 42 милиона евра премало.
У јеку читаве те трансфер приче, стигла је нова информација, према којој би српски репрезентативци могли да постану саиграчи у Ал Хилалу, јер је зов арапских милиона стигао, изгледа и до Митровића.
Финансијски детаљи за сада нису познати, али је јасно да се ради о озбиљној суми. Када је Сергеј у питању, клуб је за њега спремио плату од око 20 милиона евра по сезони, а у питању је трогодишњи уговор.
Сасвим сигурно би сличне услове добио и најбољи стрелац у историји фудбалске репрезентације Србије, који иза себе има фантастичну сезону у дресу Фулама.
Нападач Орлова и клуба из Лондона постигао је 38 голова у 128 утакмица, док је прошле сезоне 14 пута тресао мрежу на 24 првенствена сусрета, бројка би сигурно била и већа да се није сусрео са драконском казном и суспензијом од осам утакмица због гурања судије на Олд Трафорду у Купу Енглеске.
Према писању медија, Ал Хилал је већ послао понуду Фуламу, а идентичан случај је и са омаленим португалским чаробњаком Бернардом Силвом из Манчестер ситија. И њега желе пребогати Арапи, који не штеде новац, већ Енглезима нуде обештећење од 70 милиона евра, док Силви спремају трогодишњи уговор „тежак“ вртоглавих 150 милиона евра.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
ФСС - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Српска деца ће са клупе на трибину – странци су постали Срби!
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Од несуђеног „капиталца“ за 140 милиона до арапског богатства – како су паре појеле мотивацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала