- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши аналитичар ЦИА: САД неће задовољити потребе Кијева у муницији – Украјину чека пораз

© AP Photo / LIBKOSУкрајински војници поред америчке хаубице М777 у Херсонској области
Украјински војници поред америчке хаубице М777 у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
САД неће успети да повећају темпо производње муниције у количини која је потребна Кијеву – због тога Украјину на зиму чека пораз, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у поткасту „Џаџинг фридом“.
Џонсон је истакао да се украјинска контраофанзива претворила у катастрофу.

„Много опреме је уништено, то је катастрофално за Украјину. И оно што је још горе су губици у људству. Огроман је број убијених и рањених. И они не остварују неки значајан напредак на руској територији. Пар километара тамо, пар километара овамо, али они још нису стигли до прве линије одбране Русије“, рекао је бивши аналитичар.

Како је оценио, САД су изгубиле свој индустријски потенцијал.
„Координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД Џон Кирби је рекао да почињемо да повећамо производњу. Ја мислим да ћемо за годину дана моћи да произведемо количину муниције коју Украјина испали за месец. То је једноставна аритметика. САД никада у догледној будућности неће производити онолико артиљеријске муниције колико би било довољно за одржавање способности Украјине да се бори“, истакао је Џонсон.
По његовом мишљењу, ситуација ће постати спорна након децембра јер „Украјина никако неће моћи да приушти да води војну операцију са губицима људства и технике какве сада трпи“.
Аналитичар је такође исмејао изјаву украјинског председника Владимира Зеленског који је рекао да је иницијатива у борби наводно на страни Оружаних снага Украјине.
„Он изговара речи које једноставно нема везе са стварношћу. Нису пробили ни прву линију одбране. Претрпели су огромне губитке. Већина Американаца верује да Руси губе, а Украјинци побеђују. Један од наредних дана биће за њих буђење“, закључио је Џонсон.
Оружје - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
РУСИЈА
Крај војне индустрије Украјине: Ако би нешто и почели да производе, долетео би - „кинжал“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала