- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кисинџер сматра да су Украјинци дигли у ваздух "Северни ток" и да је Крим завршена прича

© AP Photo / Jason LeeКисинџер је рекао да је за протеклих 50 годину Кину посетио готово 100 пута
Кисинџер је рекао да је за протеклих 50 годину Кину посетио готово 100 пута - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Украјина стоји иза дизања у ваздух гасовода "Северни ток", рекао је бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер у интервјуу руским шаљивџијама који су се представили као Владимир Зеленски. Он је показао и скептицизам поводом резултата актуелне контраофанзиве Кијева.
Видео снимак разговора објављен је на Телеграм каналу пранкера Вована и Лексуса, који су у име Зеленског питали Кисинџера ко стоји иза напада на "Северни ток".

"Да будем искрен, мислио сам да си то ви. Али нисам вас кривио за то. Не бих рекао да је то критика", рекао је Кисинџер.

У разговору са пранкерима, он је признао да је председнику СССР Михаилу Горбачову заиста обећано да се НАТО неће ширити на исток, али је то било усмено обећање, које нигде није забележено. Дакле, није било формалне обавезе - то је било лично обећање државног секретара Џејмса Бејкера, истакао је он.

Крим

САД не верују да ће Украјина моћи да поврати Крим током актуелне контраофанзиве, рекао је бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер.
„Мој утисак из комуникације са нашим људима је следећи: они не верују да можете да заузмете Крим током актуелне офанзиве“, рекао је Кисинџер.
Решење тог питања је у ћорсокаку.
"Можете размотрити предлог да се одржи референдум. То је природан развој ситуације. Али, господине председниче, био сам сведок како се све то развијало у Вијетнаму. Није баш исто", додао је он у разговору са "Зеленским".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала