Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Није се одрекао Русије: Нови ДСС и Заветници осудили америчке санкције Вулину

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин на обележавању Дана полиције и МУП-а Србије
Александар Вулин на обележавању Дана полиције и МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Нажалост свих нас, Америка се много више руководи сопственим интересима и политиком силе, него начелима и принципима, те било какав критика која долази од њих или санкције, пре се могу схватити као похвала за обављени рад, него заиста узети као нешто озбиљно.
Ово за Спутњик, поводом увођења америчких санкција шефу српске Безбедносно-информативне агенције (БИА), бившем министру полиције Александру Вулину, каже посланик Нове Демократске Странке Србије у Народној Скупштини Милош Јовановић:
„Потпуно независно од господина Вулина, америчка критика или санкције према било коме имале би много већу тежину и значај када би та иста Америка примењивала исте аршине у разним деловима света. Када толико говоре о потреби поштовања међународног права, зашто то исто нису радили 1999. године, када је извршена агресија на нашу земљи и 2003. године, када су напали Ирак. Или чак данас када би требало, и то је њихова обавеза по Резолуцији 1244, да НАТО обезбеди повратак одређеном броју наших снага безбедности, војске и полиције на Косово и Метохију“, каже нам Јовановић.
Он додаје да би критика или санкције имали тежину и веродостојност када би се све државе, а у овом случају Сједињене Америчке Државе, принципијелно и начелно понашале.
„Када би, рецимо, после толиког гласног говора свих ових месеци око потребе поштовања територијалне целовитости Украјине, то исто примењивали и на нашу државу, Републику Србију“, закључује Јовановић.
Никола Драгићевић, заменик шефа посланичке групе Заветници каже да одлука САД да на листу санкционисаних особа ставе и директора БИА Александра Вулина, под образложењем да је "умешан у трговину оружјем и наркотицима", показује да свако онај ко не прихвата глобалистичку агенду америчке дубоке државе и крупног капитала који стоји иза ње, мора бити на одређени начин деградиран и проказан.
"Суштина проблема је чињеница да се Александар Вулин, како год ми вредновали његов политички рад, није одрекао пријатељских односа са Руском Федерацијом као и да није прихватио обавезе које САД покушавају да у овом моменту наметну и имплементирају у оним државама у којима су управо оне успоставиле малигни утицај који данас спочитавају другима. На крају крајева, једино представници САД дају себи за право да широм света доносе законе, уредбе и одлуке које се тичу живота и економских прилика држава домаћина", каже Драгићевић.
Сједињене Америчке Државе увеле су санкције шефу српске Безбедносно-информативне агенције (БИА), бившем министру унутрашњих послова Александру Вулину, саопштило је Министарство финансија САД.
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СРБИЈА
Америка увела санкције Александру Вулину, директору БИА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала