- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак против умора, Рус против проклетства

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Спектакуларан дуел у четвртфиналу очекује се у двобоју Србина и Руса - Новака Ђоковића и Андреја Рубљова, који неће почети пре 16 часова. Ноле делује незаустављиво и једини проблем могао би да му буде потенцијални умор, јер је ће трећи дан заредом на терен, док Рус игра против проклетства.
Андреј Рубљов судариће се са „српским зидом“ који пуних 10 година и четири дана нико не може на Вимблдону да пробије када је у питању Централни терен, а на руку му не иде ни то што је у седам претходних покушаја да се домогне полуфинала Гренд слема, свих седам омануо.
Имаће пред собом Рус осми покушај, али ће задатак бити никад тежи. У случају неуспеха, ући ће у историју као једини тенисер са 0/8.
С друге стране, Ђоковић који има 43 узастопне победе на Централном терену и који је нанизао четири титуле на Вимблдону, где нишани и пету узастопну и то да стане "раме уз раме" са рекордером Роџером Федерером, који у својим витринама има осам пехара с лондонске траве, свестан је чињенице да Рус очајнички жели прво гренд слем полуфинале.
„Знам да жели први пут да се нађе у полуфиналу Гренд слем турнира, али се искрено надам да се то неће десити“, искрено је поручио Ђоковић након што је у осмини финала после два дана борбе елиминисао Пољака Хуберта Хуркача.
Новак и Рус до сада су у четири наврата укрштали рекете, а Србин има 75 процената успешности, јер је само једном бојиште напустио погнуте главе.
Било је то на Србија опену у Београду прошле године. После тога је Ђоковић је елиминисао Рубљова у четвртфиналу Аустралијан опена, где је касније освојио титулу.
Јасно је да је српски и светски тениски ас тај који се апсолутно пита за све, али ће морати да буде изузетно опрезан против Руса који је преживео драму и Бублика, у мечу са пет сетова који је лако могао и другачије да се заврши.
Свестан је тога и Рубљов који је низао комплименте на рачун Ђоковића пред пети међусобни двобој.
„Новак је један од најбољих играча на трави. Он у последњих неколико година не губи на овој подлози. У том случају, немам шта да кажем и да додам. Изаћи ћу на терен и покушати да се борим, одрадићу свој део посла. Новак је један од најбољих, не губи уопште ове године, то се посебно односи на гренд слемове. Освојио је све које је играо. Има добру игру, добро трчи, зна како да искористи брзину. Некада му сама та мисао да је претешко играти против њега помаже. Користи ту брзину и не прави грешке. На крају вас често тера на још један потез и грешку. Одлично сервира, у свим правцима, близу линије. Високи су му проценти првог сервиса и изузетно тешко је направити брејк. Ту је и његов познат ритерн... Једноставно, морате да будете најбоља верзија себе против њега и да се надате...“, закључио је Рус.
Двобој Ђоковића и Рубљова је други на Централном терену Вимблдона. Прве ће на терен Ига Швјонтек и Елина Свитолина у мечу заказаном за 14 часова и 30 минута. По завршетку тог сусрета, Србин и Рус ће се борити за полуфинале Вимблдона, а уз Спутњик спорт моћи ћете да пратите текстуални пренос уживо.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Заслужена награда за Српкињу и Руса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Британци се коначно поклонили Новаку – „Краљ који не мари што га не волимо“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала