- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак продужио агонију Руса дугу шест година: „У Србији сам имао среће“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Са 20 година Андреј Рубљов стигао је до првог четвртфинала на Гренд слему, односно на УС опену и деловало је да ће руски тенисер ускоро пробити тај резултат. Шест година касније то је и даље најбољи Андрејев успех, који је постао једини тенисер са учинком 0/8 у покушају да се нађе међу осам најбољих на Гренд слему.
Ове сезоне у два наврата му се на том путу испречио Новак Ђоковић. Прво у Аустралији, сада на Вимблдону 6:4, 1:6, 4:6, 3:6.
Андреј Рубљов дефинитивно није тенисер кога противник жели да виде са друге стране мреже. Ако пошаљете лоптицу на његов форхенд вероватно ћете видети један од најснажнијих удараца на целом туру, али због великог ризика Рус често уме да греши.
Заслуженом, својим раскошним талентом и одличном игром Рубљов је стигао до четвртфинала Вимблдона, али поново иако је боље отворио меч није могао да уради ништа више од добијања једног сета против Новака Ђоковића.

„Осећања су ми помешана. Са једне стране сам поносан, јер је ово моје прво четвртфинале овде. Али наравно, увек желите да победите. Дао сам све од себе да победим. Наравно, разочаран сам јер мислим да сам имао неке шансе да нешто направим. Али као да је нешто фалило, или се мало стегла рука, мало био непрецизнији ударац. Он је брзо гасио све те шансе. Посебно у трећем сету када бих имао 0:30 на његов сервис или брејк лопту, он је успевао да нађе решење. То је разлика“, рекао је Рубљов после меча.

Четвртфинале против Новака било је његово осмо на Гренд слему и уједно и осмо изгубљено што сигурно није добро по Андрејево самопоуздање колико год да је на Вимблдону остварио до сада најбољи успех.
Разлог за пораз ипак није лоша игра руског тенисера већ нова невероватна партија Ђоковића. Рубљов и Новак су до сада одиграли пет мечева, а у четири је славио српски ас. Рус је тријумфовао само једном и то на Србија опену у Београду када је дошао до титуле, али занимљиво он себи не рачуна ту победу.
„Када поредим само наше мечеве, мислим да он игра све боље и боље. Мислим да сам данас први пут био спреман да одиграм добар меч против њега. Не рачунам оно што сам га победио у Србији, имао сам среће. Први пут да сам заиста имао шансе, али их нисам искористио. Он јесте и зато је један од највећих играча у историји“, истакао је Рубљов.
Руски тенисер са Новаком се састао и на почетку сезоне на Аустралијан опену када гаје Србин поразио такође у четвртфиналу.
Чак и 2020. године када је освојио пет титула Рубљов на Гренд слему није отишао даље од четвртфинала. Тада је на Ролан Гаросу елиминисан од Стефаноса Циципаса, док га је на УС Опену савладао Данил Медведев који му је сан о полуфиналу прекинуо и наредне године у Аустралији.
Прошле године је два пута стао у четвртфиналу, најпре на Ролан Гаросу где је бољи од њега био Марин Чилић, да би потом претрпео пораз од Франсиса Тијафоа на УС Опену.
Управо на последњем Гренд слему у години Андреј је имао највише шанси да дође до полуфинала Гренд слема. У првом четвртфиналу највећих турнира победио га је Рафаел Надал што је такође било на УС Опену 2017. године.
Далеко од тога да Рус неће имати шансе да пробије своју баријеру, можда баш и ове године када оде у Сједињене Америчке Државе може коначно да направи бољи резултата, али изгледа само ако му се Новак не нађе на путу.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новак никад искренији: Нећу да будем арогантан – али осећам да сам фаворит
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Новак је у полуфиналу Вимблдона – још једна победа над пријатељем из Русије!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
СПОРТ
Новак: Знам да сви хоће да ме победе, али – не дешава се
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала