- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руско Министарство одбране завршава пријем наоружања и технике од групе „Вагнер“

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаТенкови Т80 у зони специјалне војне операције
Тенкови Т80 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Група „Вагнер“ предала је више од две хиљаде јединица војне технике, укључујући стотине тешког наоружања, руским оружаним снагама, саопштила је прес служба руског Министарства одбране.
„Предато је више од две хиљаде комада технике и наоружања, укључујући стотине комада тешког наоружања: тенкови Т-90, Т-80, Т-72Б3, вишецевни ракетни системи ‘град’ и ‘ураган’, противваздушни ракетни системи ‘панцир’, самоходно артиљеријско оруђе 2С1 ‘гвоздика’ 122 мм, 2С3 ‘акација’ калибра 152 мм, 2С5 ‘гијацинт’ калибра 152 мм, 2С4 ‘туљпан’ калибра 240 мм, хаубице и противтенковско оруђе, минобацачки системи, вишенаменски тегљачи, оклопни транспортери, као и аутомобилска техника и малокалибарско наоружање“, наводи се у саопштењу.
Преузета техника шаље се у позадинска подручја на техничко одржавање и припрему за употребу, додаје Министарство.
Министарство је навело да је војска добила више од 2.500 тона муниције и око 20 хиљада комада малокалибарског оружја од групе „Вагнер“.
Напомиње се да се тешка гусеничарска техника, самоходна артиљеријска оруђа великог капацитета и тенкови довозе у пољске базе тегљачима на точковима, како би се спречило оштећење асфалтних путева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала