- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Испорука касетне муниције Украјини може да доведе до трећег светског рата

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп на аеродрому у Минесоти
Доналд Трамп на аеродрому у Минесоти - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трумп осудио је одлуку актуалног председника САД Џозефа Бајдена да пошаље касетну муницију Украјини, у оквиру новог пакета помоћи тој земљи, и упозорио да би такав потез могао да доведе до трећег светског рата.
„Џозеф Бајден не би требало да нас вуче ка трећем светском рату слањем касетне муниције у Украјину - он би требало да покуша да оконча рат и заустави ужасну смрт и разарање које узрокује неспособна администрација“, навео је Трамп у саопштењу, које је објављено из његове кампање.
Он је додао да ће неексплодирана касетна муниција „убијати и сакатити недужне украјинске мушкарце, жене и децу у деценијама које долазе, дуго након рата“, пренео је амерички Ен-Би-Си.
Трамп је критиковао Бајдена јер је интервјуу за Си-Ен-Ен током викенда признао да је разлог за слање касетне муниције то што САД немају довољно муниције.
„Велико кршење поверљивих информација“, рекао је Доналд Трамп, који је у јуну оптужен по 37 савезних тачака повезаних са више од 100 поверљивих докумената пронађених у његовој резиденцији Мар-а-Лаго прошле године.
Петагон је недавно објавио одлуку о слању касетне муниције, а бивши потпредседник САД у Трамповој администрацији Мајкл Пенс подржао је тај потез.
Амерички бомбардер Б1 баца касетне бомбе - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2023
Специјална операција у Украјини
Испорука касетне муниције Украјини приближава човечанство новом светском рату
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала