- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Београду за 18 месеци заплењена скоро тона наркотика

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEМасовна хапшења широм Србије
Масовна хапшења широм Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
Пратите нас
По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду у периоду од 1. јануара 2022. до 12. јула ове године заплењено је више од 906 килограма различитих врста опојних дрога, због чега су у истом периоду ухапшена и процесуирана 642 лица.
Највећа количина заплењене опојне дроге на територији Београда у протеклом периоду је марихуана, у укупној количини више од 746 килограма, наводе из тог тужилаштва.
Следи 36.1 килограм хероина, 32.4 килограма кокаина, 37.3 килограма амфеамина у праху или уљу, више од 9.5 килограма таблета опојне дроге МДМА, 360 грама прихоактивних печурака и 11.9 килограма синтетичких канабиноида.
Такође је запелењено 32.9 килограма прекурсора за производњу хероина, као што су морфин, папаверин и кодеин.
Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић каже да је готово тона наркотика у последњих годину и по дана заплењена на територији главног града захваљујући доброј сарадњи ВЈТ у Београду, Министарства унутрашњих послова Србије и Безбедносно информативне агенције.
“Захваљујући посвећеном раду, професионализму и коориднираној сарадњи јавних тужилаца у ВЈТ у Београду и припадника МУП-а и БИА-а постижу се добри резултати у сузбијању трговине наркотицима на територији главног града”, навео је Стефановић.
Он је истакао да ће се Више јавно тужилаштво у Београду својим радом залагати да пред судом сви окривљени за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога буду осуђени на најстроже казне у складу са законом, имајући у виду друштвену опасност трговине наркотицима - са једне стране материјалну корист коју окривљени прибављају овом криминалном делатношћу, а са друге штету по здравље грађана, поготово младих.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала