- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Видре тероришу сурфере у Калифорнији: Отимају им даске па се возе на њима /фото, видео/

© pixabay.comВидра
Видра - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
Пратите нас
Видре у Калифорнији изазивају велику пажњу ових дана несвакидашњим и агресивним понашањем према сурферима, којима преузимају даске након што их отерају са њих.
Стручњаци за животиње кажу да не постоји логично објашњење за овакво понашање видри у Калифорнији, али упозоравају да њихове фотографије на сурферским даскама, иако делују слатко и забавно, уопште нису безазлене.
Фотограф Марк Вудвард објавио је на друштвеним мрежама фотографије и видео снимке морских видри на „отетим“ сурферским даскама. На снимцима се види и како се видре упорно држе сурферских даски.
Једна видра, позната под бројем 841, посебно забрињава надлежне својим понашањем.
Како је наведено, она је учествовала у више инцидената и може се видети на снимцима како гризе даске након што је уплашила сурфере, преноси Гардијан.
Сада покушавају да је ухвате и релоцирају.
Иако су снимци и фотографије на мрежама изазвали разне шале о томе како видре враћају свој дом, Вудвард и други стручњаци упозоравају да овакво понашање није нимало безазлено.
„Можда се чини слатким и забавним, али је заправо опасно и по људе и по видру. Плашим се да ће видра морати да буде ухваћена и релоцирана у резерват“, истакао је.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала