- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков предлог глатко одбијен – Вимблдону „кроји“ распоред Би-Би-Си

© AFP 2023 / CARL COURTВимблдон
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић био је најгласнији од свих тенисера приликом предлога Вимблдону да мечеви на Централном терену почињу сат и по раније, како се због полицијског часа пред поноћ не би прекидали, али су организатори до олако одбацили.
Тврде да такав сценарио једноставно није могућ, с обзиром на то да би у том случају плаћали велике пенале Јавном сервису Би-Би-Си-Ју који емитује уживо све мечеве.
Према писању Дејли Мејла, организатори Вимблдона су се експресно огласили након изјава Новака Ђоковића и појединих тенисера да би требало ове или идуће године да дође до промене, уз коментар да се тако нешто неће догодити.
Разлог је врло прост, јер би Вимблдон морао да плати позамашну суму британском Јавном Сервису у случају да сусрети уместо од 14.30, односно 13.30 по локалном времену, почињу тачно у подне.
„Мислим да би Вимблдон требало да промени то правило јер је полицијски час тешко, готово немогуће померити. Када би мечеви на Централном терену почињали у 12 сати, онда бисмо имали више времена за игру. Тешко је, заиста. Пре неколико дана сам мислио да имам сат и по времена до паузе, па су ме позвали после 20 минута. То захтева да константно будете спремни, након прекида због кише. Размишљао сам пре тога да ли да одем до смештаја који се налази у близини. У недељу сам остао у комплексу и чак седам сати сам чекао да почне меч, што је превише. Ништа не можете да предвидите. Имате у комплексу и тенисере који се ту налазе са својим комплетним тимом и опремом, те им није лако да пронађу место за себе“, поручио је недавно Ђоковић, али је његов предлог Вимблдон експресно одбио.
Подсетимо, после 23 часа забрањени су спортски догађаји у Лондону и Великој Британији и то је подведено по „полицијски час“. Новаков меч са Пољаком Хубертом Хуркачком је тако прекинут после два сета и вођства српског тениског аса с 2:0 у сетовима, те је настављен сутрадан од 15.35.
Киша такође прави велике проблеме на теренима „Ол Ингланд клаба“, чак и на Централном терену и Терену број 1 који поседују покретни кров ком треба доста времена да се навуче, што изискује прекид и паузу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
СПОРТ
Новак дели лекције, а легенда поручује: „Најбољи, и најбоља верзија икада“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новаков дежурни критичар променио плочу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала