- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Вашингтон је постао ратни злочинац

© Фото : Wikipedia/U.S. Air Force photo/Public domainАмерички бомбардер Б1 баца касетне бомбе
Амерички бомбардер Б1 баца касетне бомбе - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је одлуку Вашингтона да испоручи Кијеву касетну муницију, констатујући да су САД постале ратни злочинац.
Она је истакла да је касетна муниција била једна од главних тема информационе и политичке кампање Запада који је оне који је користе проглашавао ратним злочинцима.

„То је била једна од основних тема Англосаксонаца и свих њихових сателита у међународним институцијама када им је требало да се закопају у нечије унутрашње ствари, да уведу санкције или ставе некога на црну стоп листу. Они су се много година тиме бавили. Сада се испоставило да не само да противрече сами себи, него су званично постали ратни злочинац према логици коју су сами утврдили“, констатовала је Захарова за телевизију „Русија 1“.

Администрација председника САД Џозефа Бајдена 7. јула објавила је нови пакет војне помоћи Украјини који укључује касетну муницију. Помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан саопштио је да је Вашингтон одлучио да испоручи Украјини касетну муницију, чијој се употреби противе Уједињене нације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала