- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Дуг у крви“: Кина није заборавила НАТО бомбардовање амбасаде у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпомен-плоча погинулим кинеским држављанима у НАТО агресији на СР Југославију 1999. године.
Спомен-плоча погинулим кинеским држављанима у НАТО агресији на СР Југославију 1999. године. - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Пекинг није заборавио НАТО бомбардовање кинеске амбасаде у Београду 1999. године, рекла је портпаролка кинеског министарства спољних послова Хуа Чунјинг.
„Нисмо заборавили дуг у крви који НАТО дугује кинеском народу због бомбардовања кинеске амбасаде у Југославији“, написала је Хуа на Твитеру.
Кинеска званичница је истакла да је НАТО тај који се ангажовао у блоковској политици и војним операцијама широм света, „претећи силом другим државама и оспоравајући интересе, безбедност и вредности света“.
„Кина подрива међународни поредак заснован на правилима? Није ли НАТО тај који је погазио међународно право и основне норме које регулишу међународне односе, мешајући се у унутрашње ствари других земаља и упуштајући се у ратове, чиме је нанео патњу милионима људи широм света“, написала је Хуа.
Она је додала да азијско-пацифичке државе не подржавају ратну машинерију, а још мање „азијско-пацифичку верзију НАТО-а која подстиче блоковску конфронтацију или нови хладни рат“.
Кинеска амбасада у Београду бомбардована је 1999. године током НАТО агресије на СР Југославију, а тада је убијено троје кинеских новинара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала