- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Посета бродова руске Пацифичке флоте још више учврстила пријатељство и сарадњу две земље

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаБродови Пацифичке флоте Русије током вежби у Источном војном округу
Бродови Пацифичке флоте Русије током вежби у Источном војном округу - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Посета руских корвета Шангају још више је учврстила традиционално пријатељство Ратне морнарице Русије и Кине, изјавио је на брифингу портпарол Министарства одбране Кине Тан Кефеј.
Он је додао да је посета такође продубила пријатељску размену и пословну сарадњу.
Према његовим речима, током посете руских корвета, представници Оружаних снага обишли су бродове обе земље, извршили професионалну и техничку размену, одржали културне и спортске активности.
Након што су руске корвете напустиле луку у Шангају, оне су заједно са кинеским војним бродом „Таијуан“ извеле вежбе чији је циљ био увежбавање формација и маневрисања, комуникација и операција потраге и спасавања у водама источно од реке Јангце.

„Кина је и надаље спремна да заједно са Русијом ради на јачању интеракције Ратних морнарица две земље на свим нивоима, редовно организује заједничке обуке и патроле, прошири стручну и практичну сарадњу ради одржања безбедности на мору, копну, као и стабилност у региону“, поручио је портпарол.

Генерални конзул Русије у Шангају Дмитриј Лукјанцев је, одговарајући на питање може ли се актуелна посета бродова Пацифичке флоте Шангају тумачити као сигнал различитим силама у региону да су руско-кинески односи стабилни, а билатерална сарадња не подлеже спољном утицају, Лукјанцев је рекао да се то „подразумева“.
Претходно је прес служба Пацифичке флоте саопштила да су корвете „Громки“ и „Савршени“, које обављају задатке у азијско-пацифичком региону, због посете која је трајала до 11. јула, упловиле у поморску базу Ратне морнарице Народноослободилачке армије Кине у Шангају.
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СВЕТ
Кина: Односи Москве и Пекинга превазилазе војне савезе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала