- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Код Суботице откривено више од 7.000 миграната, одузето 39 комада ватреног оружја

© Фото : Спутњику уступио МУП СрбијеАкција привођења миграната у Хоргошу
Акција привођења миграната у Хоргошу - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Полиција је у близини насеља Макова седмица код Суботице открила и поступала према више од 7.000 нерегуларних миграната и одузела 39 комада ватреног оружја за три месеца, рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић.
Гашић је у разговору са грађанима месне заједнице Макова седмица рекао да је полиција у последња три месеца из околине дислоцирала 6.278 ирегуларних миграната, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
„Од краја фебруара до почетка јуна ове године, само на овом подручју, поступано је према 7.341 ирегуларном мигранту, а поднето је 229 кривичних и 746 прекршајних пријава. Током ова три месеца дислоцирано је у прихватне центре 6.287 ирегуларних миграната. Обављена је контрола 44 објекта смештаја и одузето 39 комада ватреног оружја“, изјавио је Гашић.
Он је нагласио да је полиција у том периоду привремено, до окончања судског поступка, одузела 41 путничко возило од особа које су се бавиле илегалним превозом миграната.
Грађани су министру изнели проблеме са којима се сусрећу у својој месној заједници и затражили подршку и решење проблема, али су и похвалили присуство полиције, наводи се у саопштењу МУП-а.
Министар је указао да је на овом подручју само током три месеца активно присутно више од 1.400 припадника МУП, као и да је на граници са Мађарском присутно 75 припадника Фронтекса.
Он је нагласио да је безбедност грађана Србије на првом месту, да полиција спроводи сталне акције и да је константно присутна, али да је проблем у томе што се мигранти из прихватних центара враћају на локације према граници.
Гашић је позвао грађане да сарађују са полицијом и да нађу заједничко решење проблема, да наставе хуман приступ који Србија има према мигрантима, али и указао да су део овог проблема и грађани који издавањем салаша, превозом, снабдевањем оружјем помажу мигрантима у намери илегалног преласка и угрожавања безбедности наших грађана.
Полиција спроводи сталне акције, хапси кријумчаре, те је недавно ухапшена особа која им је продавала оружје, рекао је Гашић и указао да је број ирегуларних миграната значајно мањи, што показује да је број миграната на граници са Мађарском, мањи за 44,8 одсто у односу на прошлу годину.
Мигрантски камп на обали Тисе у Руском Крстуру - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
ДРУШТВО
Рафална паљба у околини Суботице: Троје рањено у оружаном сукобу миграната, ухапшене две особе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала