- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева „метла“ је била узрок драме – а све је само блеф самопроглашеног краља

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић Леброн Џејмс
Никола Јокић Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Самопроглашени краљ НБА лиге Леброн Џејмс, који је после „метле“ од Денвера у финалу Западне конференције, поручио да размишља да се пензионише, огласио се и рекао да ће наставити каријеру.
Тешко да је било ко поверовао у крупне речи, у том тренутку, фрустрираног Џејмса, чији су Лос Анђелес Лејкерси изгубили 4:0 од Нагетса које је предводио маестрални српски ас Никола Јокић.
Први је ту намеру „језерџија“ прозрео легендарни Чарлс Баркли, познат по реченици: 'Што улазиш у фрку кад си слабији“. Члан „Куће славних“ у Спрингфилду је моментално констатовао да је код Леброна продадио его и да читава та прича о могућем завршетку каријере, има само за циљ да маргинализује велики успех Денвера.
„Када си играч његовог ега јасно је и нормално да мислиш да си у врху. Али, да се разумемо, неће се пензионисати. Разочарао сам се што је на тај начин ставио у други план Нагетсе. Први пут су ушли у финале, разбили су Лејкерсе и нико им не придаје довољно поштовање. Искључио сам наредног дана ТВ, јер су два тематска блока била о Леброну, уместо о успеху Денвера. Имају Јокића, момка који је могао да буде трипут узастопно МВП, разбили су Лејкерсе, а у два блока прича се о пезнији Леброна. Урадио је то намерно, стратешки. Неће се пензионисати“, рекао је у мају Баркли.
Месец и по дана касније испоставило се да је легенда америчке кошарке у праву и да је све било јефтин блеф Леброна Џејмса.
Након што је освојио награду ESPY за рекорд у претходној сезони, када је избио на прво место стрелаца свих времена у НБА лиги, надмашивши чувеног Карима Абдула-Џабара, Џејмс је открио да се не повлачи.
„Више ме не занима колико ћу постићи поена, као и шта могу, а шта не могу на паркету. Право питање за мене је могу ли да наставим да играм кошарку без повреда. Дан када не будем могао да дам све од себе на терену, биће мој последњи. А, тај дан још није дошао“, рекао је Џејмс на додели ESPY награда.
Леброн је у августу 2022. године продужио уговор с тимом из Лос Анђелеса на две године за суму од 97,1 милион долара, што значи да ће годишње инкасирати 48.55 милиона.
Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
СПОРТ
Факундо Кампацо отишао из Црвене звезде
Ненад Димитријевић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
СПОРТ
Ни Партизан ни Европа – Ненад је изабрао Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала