- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пукла љубав после 12 година

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROЛеонардо Бонући, Ђорђо Кјелини
Леонардо Бонући, Ђорђо Кјелини - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри прецртао је прекаљеног дефанзивца Леонарда Бонућија, који је током 12 година боравка у клубу из Торина у два мандата освојио чак 17 трофеја.
И даље није познат јасан разлог за такву радикалну одлуку искусног стратега, да ли су у питању године, с обзиром на то да их Бонући има 36 или је пак нешто друго.
Бивши репрезентативац Италије који је како у националном тиму, тако и у дресу торинске "старе даме" у тандему са Ђорђом Кјелинијем чинио бедем испред гола, имао је претходне сезоне великих проблема са повредама.
Само 1.517 минута у свим такмичењима на 26 утакмица уписао је Бонући, ком уговор са Јувентусом истиче 30. јуна 2024. године.
Према писању италијанских медија клуб је саопштио Леонарду да неће путовати са екипом на припреме у Сједињене Америчке Државе. Директори "бјанконера" Кристијано Ђунтоли и Ђовани Мана посетили су дефанзивца док је био на одмору у Тоскани.
Тада му је саопштено да више није део техничког пројекта клуба, баш као ни Вестон Мекени, Закарија и Артур Мело, и да слободно може да потражи нову средину.
Како пишу медији на Апенинима, бивши капитен "старе даме" и освајач европске титуле са Италијом 2020. године био је шокиран када је чуо вести. Одлучио је да се појави на тренингу у понедељак, али на припреме неће путовати.
Искусни штопер који је у првом мандату у Торину боравио од 2010. до 2017. године, после чега је уследио "излет" на једну сезону у Милан, затим и повратак "кући", каријеру је почео у Витербезеу, играо је чак и за Интер, бранио је боје још Тревиза, Пизе, Ђенове и Барија.
Мирко Иванић, ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
СПОРТ
Мајстор је поново показао да је мајстор – за њега „чистка“ не важи
СПОРТ
Има нешто и у науци о презименима – Куцка угризао противника на мечу Лиге шампиона /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала