Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Сраман потез Приштине: Не пушта да владика Теодосије посети ухапшеног Србина

© Фото : youtube/Радио ГрачаницаВладика Теодосије
Владика Теодосије - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Није дозвољена посета владике рашко-призренског Теодосија Србину Милуну Миленковићу Лунету, којег Приштина терети за наводно дело тероризма.
Како је његов адвокат Миодраг Бркљач рекао за "Новости", тим поводом, али и због тога што му је Основни суд продужио притвор за два месеца, уложио је жалбу Апелационом суду тзв. Косова.
Према речима адвоката Бркљача, његов клијент се терети да је наводно бацао експлозивне направе на просторије Општинске изборне комисије у Северној Митровици, па му је после једномесечног, одређен притвор на још два месеца.
"Ја сам одлуку о продужетку притвора добио јуче и то на албанском језику са неколико дана закашњења", појашњава адвокат Бркљач.
Напомиње да се његов клијент упркос томе што је задобио тешке телесне повреде приликом хапшења које су, како појашњава, и даље видљиве, али у пролазној фази, сада осећа стабилније.
Адвокат Бркљач истиче да је судија одбио и захтев, односно жељу његовог клијента да га посети владика Теодосије.
"Будући да сам се позвао на све међународне конвенције које дозвољавају могућност притвореним лицима да имају контакт са свештеником, јако сам изненађен због те одлуке", рекао је адвокат Бркљач додајући да је обавестио владику Теодосија о жељи његовог клијента да га посети.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала