- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Москва нема података о паду севернокорејске ракете на територију Русије

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
Пратите нас
Москва у овом тренутку нема податке који потврђују да је ракета Северне Кореје пала у искључиву економску зону Русије, саопштила је у петак представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„У овом тренутку нема података који потврђују да је у нашу искључиву економску зону пала ракета“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу, коментаришући саопштење Уједињених нација да је ракета коју је у среду лансирала Северна Кореја пала у искључиву економску зону Русије.
„Као друго, улива наду то што Уједињене нације имају могућност да утврђују правце летова ракета. Имајући у виду такву оперативност, надамо се да ћемо ускоро од Секретаријата Уједињених нација добити дуго очекивани одговор на питање: ко гађа Запорошку нуклеарку“, написала је Захарова.
Помоћник генералног секретара Уједињених нација Халед Хијари изјавио је на седници Савета безбедности Уједињених нација да је интерконтинентална балистичка ракета Северне Кореје пала у море у искључивој економској зони Русије, али није објаснио одакле му ти подаци.
Севернокорејска Централна телеграфска агенција је раније потврдила да је у среду лансирана интерконтинентална балистичка ракета „Хвасохпо-18“.
Како је саопштено, пробно лансирање, чији је циљ била потврда техничке исправности и поузданости ракете, а које је надгледао севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, није негативно утицало на безбедност суседних земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала