- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан се опростио, Далас поздравио Дантеа – позната и плата

© Фото : АБА лига / Игокеа / Марија ВурунаДанте Егзум
Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Један од најбољих кошаркаша Партизана прошле сезоне Данте Егзум и званично је представљен као нови члан Далас Маверикса. Црно-бели су се опростили од Аустралијанца, док је познато колико ће годишње зарађивати у Сједињеним Америчким Државама.
Миљеник Гробара Данте Егзум дизао је публику на ноге атрактивним закуцавањима и био човек од поверења Жељка Обрадовића. Ипак, црно-бели нису могли да задрже у својим редовима некадашњег петог пика на НБА драфту.
Плејмејкер који је у Европи осим Партизана бранио и боје Барселоне, одлучио се за повратак у НБА лигу, где ће за две године уговора са Далас Мавериксима инкасирати 6,1 милиона долара.
„Данте, хвала! Партизан ће увек бити твоја кућа! Срећно у наставку каријере“, гласила је објава КК Партизан на друштвеној мрежи Твитер.
У исто време огласио се и Далас који је пожелео добродошлицу 28-годишњем Аустралијанцу.
Егзум који је 2014. године изабран од Јуте као пети пик на драфту, провео је тамо пет сезона, после чега је прешао у Кливленд. Две године би је члан Кавалирса, да би уследио одлазак у Европу. Прво потпис за Барселону, а касније и за београдске црно-беле где је ушао у срца навијача невероватном пожртвованошћу, паметном игром и фантастичним закуцавањима.
Данте Егзум освојио је с Партизаном трофеј АБА лиге после чега му је на паркету девојка показала слику ултразвука, те је сазнао да ће постати родитељи. Непуне две недеље касније уследиле су ужасне вести, јер је у Америци у 61. години преминуо његов отац Сесил.
Џоел Боломбој - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Друго Звездино појачање у дану – и то са руским пасошем
Горан Драгић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Јавио се Горан Драгић и открио главну жељу: Преговарам са неколико клубова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала