- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Покрет Европа сад: Идуће седмице преговори о влади

© Sputnik / Бобан НововићСлавље у седишту Покрета "Европа сад"
Славље у седишту Покрета Европа сад - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Покрет Европа сад (ПЕС) ће већ почетком сљедеће седмице упутити позив политичким субјектима за званичне преговоре о новој влади, саопштио је функционер ПЕС-а Василије Чарапић.
Чарапићје Радио-телевизији Црне Горе казао да има доста тога о чему мора да се разговара.
“Чека нас једно радно љето, а разговараћемо о темама, како из домена Скупштине, тако из домена рада владе. Доста ствари ће бити ријешено, а око доста тога ће се и преговарати. Спремни смо да водимо преговоре”, рекао је Чарапић.
Он је рекао да су економске реформе, стандард грађана, европски пут, реформе образовања, борба против корупције и криминала главни сегменти којима ће се нова влада бавити.
Чарапић је рекао да са њима могу сарађивати сви они који стреме истим циљевима.
“Упутићемо позив свим оним субјектима који су спремни да се прихвате ових тематика и који су спремни да са нама раде на остварењу ових циљева. Рекли смо ко нам је црвена линија. Сви који су испод те линије неће бити позвани на разговор”, казао је Чарапић, преноси Портал РТЦГ.
Одговарајући на питање да ли то значи да ће на разговор бити позвана и коалиција За будућност Црне Горе, Чарапић је одговорио да је одговором обухватио и њих.
Он је поручио да је ПЕС странка која је настала прије годину дана и да је потребно да се упознају са политичким субјектима.
“Ранији преговори су били неформалног типа и били су неопходни. Уколико влада буде окупљена око једне агенде, онда ће то бити стабилна влада”, закључио је Чарапић.
Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
РЕГИОН
Како се саставља Влада Црне Горе и ко смије, а ко не да буде у њој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала