- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Промене на тржишту некретнина: Могуће је купити стан у Београду за 1.500 евра по квадрату

CC0 / Pixabay / Дневна соба
Дневна соба - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Иако делује као немогућа мисија, могуће је купити стан у Београду по цени од 1.500 евра по квадрату.
Иако су цене станова у Београду и даље високе, агенти за некретнине издвојили су пет београдских локација где је могуће купити стан за 1.500 евра по квадрату. Агенти Никола Чобић, стручњак за некретнине агенције Сити експерт и Урош Јовановић из агенције “Арт некретнине” објашњавају да станови у староградњи на београдским општинама могу да се нађу за мање од 2.000 евра по квадрату.
Оцењују ипак да су цене чак дупло веће него пре пар година, али да када се узму у обзир цене на централним општинама – станови на периферији могу се наћи по врло приступачнијим ценама, преноси Мондо.

Сурчин

Сурчин је нова београдска локација која је врло тражена међу купцима некретнина. Цена квадрата у Сурчину може се наћи за 1.650-1.700 евра, али у зависности од тога где се некретнина налази.
Урбанизацији Сурчина доприноси највероватније најава измештања Сајма, али и најављен нови стадион у том београдском насељу.

Миријево

Миријево је већ неколико протеклих година локација која је тражена међу купцима. Стан у том насељу може се пронаћи за око 1.700 евра. Ти станови углавном захтевају улагања:
"С обзиром на то како се Београд шири, то више није нека далека периферија као што је била пре на пример 15-20 година“, рекао је Чобић.

Борча

Локације око Панчевачког моста све су траженије, наводи агент Урош Јовановић.
Он каже да локације преко моста већ годинама нису код купаца сматране за удаљеније, а посебно зато што су често повољније него локације ближе центру. Станови у насељима Борча и Крњача могу да се нађу за око 1.600 евра по квадрату.

Раковица

Јовановић додаје да агенти нису изненађени локацијама које су, према цени, купцима приступачније. Каже да су већ годинама локације са најјефтинијим квадратом стана готово непромењене. Једна од тих локација је Раковица, где се може пронаћи стан за око 1.600 евра. Раковица спада у удаљеније општине Београда, али је градским превозима добро повезана са готово свим другим деловима престонице.

Сремчица

Агент Никола Чобић истакао је и Сремчицу као општину која има изузетно повољне цене квадрата станова.
"Приступачније су цене, а инфраструктура није лоша“, испричао је Чобић. Стан у Сремчици кошта око 1.500 евра по квадрату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала