- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија утврђује тачно место пада севернокорејске интерконтиненталне ракете

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Русија утврђује тачно место пада севернокорејске интерконтиненталне балистичке ракете, која је била лансирана у среду, изјавио је заменик шефа руске дипломатије Андреј Руденко.
„Колико ми је познато, моје колеге из Министарства одбране настављају да истражују то питање. За сада нема прецизних информација о томе да је ракета пала у економску зону Русије“, рекао је Руденко новинарима.
Он је навео да војне вежбе Северне Кореје представљају реакцију на дејства која предузимају САД и њихови савезници, који „фактички провоцирају Северну Кореју да појачава свој одбрамбени капацитет“.
Помоћник генералног секретара Уједињених нација Халед Хијари изјавио је на седници Савета безбедности Уједињених нација да је интерконтинентална балистичка ракета Северне Кореје пала у море у искључивој економској зони Русије, али није објаснио одакле му ти подаци.
Севернокорејска Централна телеграфска агенција је раније потврдила да је у среду лансирана интерконтинентална балистичка ракета „Хвасохпо-18“.
Како је саопштено, пробно лансирање, чији је циљ била потврда техничке исправности и поузданости ракете, а које је надгледао севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, није негативно утицало на безбедност суседних земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала