Симоњан: Постоје ствари страшније од смрти

© ФотоГлавна уредница МИА "Русија севодња" коментарише покушај атентата који је организовао Кијев
Главна уредница МИА Русија севодња коментарише покушај атентата који је организовао Кијев - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Главна уредница МИА "Русија севодња" (у чијем је саставу и Спутњик) и РТ Маргарита Симоњан изјавила је, након што је објављено да је ФСБ спречио покушај атентата на њу који су припремале украјинске специјалне службе, да постоје страшније ствари од смрти.

„Срамота је страшнија од смрти. Издаја је страшнија од смрти. Живот са сазнањем да си учинио нешто непоправљиво је страшнији од смрти. Момцима који су сада ухапшени желим да то схвате и да имају времена у животу да изгладе ствари и крену испочетка“, рекла је она.

Она је напоменула да је то други покушај атентата на њу у последњих годину дана.
„Први је био већи шок јер то био први пут, сад сам већ навикла да живим као зец у пољу којег неко јури с пушком.“
Она је додала да је зна да су одговорни већ ухапшени и изразила је жаљење што је један од њих, 18-годишњак, у таквој конфузији да је прихватио новац украјинске обавештајне службе како би радио против домовине.
Како је рекла, можда ће схватити грешку и покајати се.
"Можда ће из затвора стићи на фронт и можда ће га у рововима сам живот, судбина натерати да схвати грешку и он учини нешто за своју домовину. Потом ће се горко кајати због онога што је намеравао да учини и захваљиваће се Богу што му је склонио руку и спречио га да уради то што је планирао", рекла је Симоњан.
Претходно је саопштено да су Федерална служба безбедности (ФСБ), Истражни комитет и Министарство унутрашњих послова Русије спречили покушај убиства главне уреднице МИА „Русија севодња“ (у чијем је саставу и Спутњик) и РТ-а Маргарите Симоњан, који су припремале украјинске специјалне службе.
Поред плана за покушај атентата на Маргариту Симоњан, украјинске специјалне службе су припремале атентат на руску новинарку и водитељку Ксенију Собчак, наведено је саопштењу ФСБ.
„Током истражних радњи од ухапшених су одузети аутомат Калашњиков, 90 патрона, ножеви, гумене палице, лисице, еполете и знамења са нацистичком симболиком, нацистичка литература, као и комуникациона средства с информацијама које потврђују њихове злочиначке намере“, наведено је у саопштењу ФСБ.
Главна уредница новинске агенције „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
РУСИЈА
„Радимо, браћо“: Огласила се Симоњан након вести о атентату
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала