- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ширење присуства у Југоисточној Азији: На Тајланду отворен први руски конзулат

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПосета министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Тајланду
Посета министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Тајланду - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
На острву Пукет, највећем острву Тајланда, званично је отворен генерални конзулат Русије, а церемонији је присуствовао министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Ово је веома важан корак, али могу сигурно да кажем да то није последњи корак по питању ширења руског дипломатског присуства у Југоисточној Азији. Имамо у плану отварање нових дипломатских представништава у другим пријатељским земљама у региону“, рекао је Лавров.
Такође је казао да Тајланд ствара добре услове за руске сународнике који живе у тој земљи, те да ће новоотворени конзулат радити на обезбеђивању њихових потреба и интереса. Поред конзуларног рада, руске дипломате и конзуларни службеници на Пукету биће ангажовани и на успостављању контаката између пословних кругова две земље.
„Међу плановима који ће бити ускоро реализовани је и успостављање побратимских односа између Пукета и Камчатског краја“, додао је Лавров.
Пре церемоније отварања конзулата, шеф руске дипломатије састао се са министром спољних послова Тајланда Доном Праматвинајем. Тема састанка било је питање коришћења картица руског платног система „Мир“ на Тајланду.
„То ће дати додатни подстицај повећању туристичког промета“, рекао је Лавров.
Церемонији отварања конзулата Русије у Пукету присуствовали су, поред Лаврова и Праматвинаја, званичници провинције Пукет, руски и тајландски званичници и почасни гости.
Генерални конзулат у Пукету, чији конзуларни округ покрива острво Пукет и суседне провинције, први је руски генерални конзулат на Тајланду.
Нафтовод Источни Сибир-Тихи океан - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
РУСИЈА
Русија ће преусмерити у Азију преко 60 одсто нафте коју је извозила у Европу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала