- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарасов тренер потцењује Ђоковића: „Превише га уздижемо, као да је непобедив“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас и Новак Ђоковић од 15 часова играју финале Вимблдона, а занимљиво је како су се у кратком временском периоду улоге замениле. На све то надовезао се и тренер Шпанца Хуан Карлос Фереро који није импресиониран рекордима Новака Ђоковића.
Пре само месец дана ова два тенисера играли су полуфинале Ролан Гароса. Тада је Карлос Алкарас био изразити фаворит на кладионицама (1,50), али се лоше провео, поражен је са 3:1. Уочи данашњег финала квоте кажу да је Ђоковић изразити фаворит (1,55) и видећемо да ли ће му се тај статус обити о главу као млађаном Шпанцу.
Хуан Kарлос Фереро, тренер шпанског тенисера, верује да ће сада бити другачије него у Паризу на Ролан Гаросу.
„Kада више пута играте против некога онда научите да контролишете поједине ситуације. Мислим да је Ђоковић мало већи фаворит овде, што ће више одговарати Kарлосу да буде мирнији. Kарлос треба да буде фокусиран, као у полуфиналу, као и током читавог турнира. Али мора се у оваквим приликама у обзир узети тензија и нервоза“, истакао је Фереро.
Анкета
Ко ће освојити Вимблдон?
На напомену да је Ђоковић играч који је седам пута дизао трофеј на Вимблдону и да има рекордних 23 Грен слем титула, шпански стручњак одговара:
„Морамо више да обратимо пажње на нас, да се више фокусирамо на Kарлоса. Знамо врлине и могуће мане Ђоковића. Он у душу зна како је играти у оваквим ситуацијама, јер је побеђивао седам пута. Тактички морамо добро да креирамо меч. Обојица су добри са основне линије, Kарлос мало више иде на мрежу, тако да мора да има више динамизма. Гледаћемо да мало померимо назад Ђоковића и да га избацимо из зоне комфора“, напоменуо је Шпанац.
На констатацију новинара да је данас играти против Ђоковића на Вимблдону готово исто као и против Надала из најбољих дана на Ролан Гаросу, тренер Алкараса узвраћа:
„Можда, али мислим да га превише уздижемо, као да је немогуће победити га. Изаћи ћемо тамо, мало заборавити на статистику. И он је играч са две руке и две ноге, као и сви ми“, завршио је Хуан Карлос Фереро.
Директан пренос финала Вимблдона пратите на Спутњик спорту од 15 часова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
СПОРТ
„Јао, како ме провоцирају, а не знају...“ – Ђоковић о публици на Вимблдону
Тениске лоптице – Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Србијо, имаш два финала Вимблдона у недељу!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Дајте ми ваше сузе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала