- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија међу три највећа трговинска партнера Индије

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЗаставе Индије и Русије
Заставе Индије и Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
Пратите нас
Русија је први пут ушла у прва три највећа трговинска партнера Индије: трговински промет земаља за пет месеци ове године достигао је 27,1 милијарду долара, следи из података индијског Министарства трговине и индустрије.
Према подацима Министарства, у периоду јануар-мај обим билатералне трговине порастао је 3,8 пута – на рекордних 27,1 милијарду долара, због повећања индијске куповине руске робе 3,9 пута – до 26,5 милијарди долара, што је омогућило Русији да остане други највећи увозник робе у земљи. Осим тога, нагло је порастао и извоз индијских производа у Русију – 2,6 пута, на 639 милиона долара.
Највећи трговински партнер Индије и даље је Кина са укупним прометом од 41,1 милијарду долара, иако је бројка за годину дана пала за 9,3 одсто. Друге остају Сједињене Америчке Државе, чији је обим трговине са Индијом за годину смањен за 12,5 одсто – на 30,4 милијарде долара.
Трговински промет између Уједињених Арапских Емирата и Индије у периоду јануар-мај смањен је за 11 одсто – на 24,2 милијарде долара, због чега је ова земља пала на четврту позицију. Саудијска Арабија је на петом месту са прометом од 18,3 милијарде долара, што је пад од 9,1 одсто на годишњем нивоу.
Застава Русије и Индије - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
РУСИЈА
Америка је схватила – Индија има стратешке императиве у односима с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала