- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај за Ђереа, добар посао Међедовића – нека се спреми Доминик Тим

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић пласирао се у друго коло АТП турнира у шведском граду Гштаду, пошто је данас савладао Кинеза Жижен Жанга са 2:1 (4:6, 6:1, 6:4), за два сата и 23 минута.
После лошег првог сета, Међедовић је у наставку меча заиграо много боље и стигао до преокрета и победе. Посебно је био импресиван у другом сету, кад је и показао да може да савлада далеко боље рангираног играча на АТП листи.
Жанг је на данашњој АТП листи 70, а Међедовић 183.
Међедовић ће у другом колу играти против Аустријанца Доминика Тима, који је на старту победио Француза Александра Милера са 2:0 - 6:1, 7:6 (7:4).
Са друге стране, Ласло Ђере неочекивано је елиминисан већ у првом колу на истом турниру пошто га је Белгијанац Зизу Бергс победио резултатом 2:1 (6:0, 4:6, 6:3) за сат и 55 минута.
После солидног издања на Вимблдону, Ђере, 55. на АТП листи, вратио се на шљаку, али није добро прошао против много слабије пласираног Белгијанца, који у главни жреб стигао преко квалификација.
Бергс, 175. на АТП листи, добио је убедљиво први сет са 6:0, али се Ђере пробудио у наставку и успео да освоји сет са 6:4 уз један направљен брејк.
У одлучујућем трећем сету Бергс је направио брејк за 5:3, и потом на свој севис искористио прву меч лопту за тријумф и пласман у друго коло.
На турниру у Гштаду игра и Миомир Кецмановић, који је као други носилац слободан у првом колу.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Новака је у финалу издао највернији пријатељ – три кобне грешке и пораз који ће болети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала