- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Знамо да је Кијев одговоран за напад на Кримски мост, ово ће бити крајњи одговор

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Москва зна да је кијевски режим одговоран за терористички напад на Кримски мост и погибију младих супружника, то говори о подмуклости украјинских власти, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Подразумева се да све надлежне службе, сви ресори раде. Уверили смо се у подмуклост украјинских власти. Данас је кијевски режим убио младе супружнике, родитеље девојчице, а она је рањена. О томе треба говорити да би сви чули. Све је то дело кијевског режима. Сви ћемо радити и задржати фокус и сабраност како бисмо спречили да се овакве трагедије понове“, истакао је Песков.

Он је, говорећи о могућој умешаности Запада у терористички акт на Кримском мосту изјавио да је Кремљу познато „колико је дубока координација“ кијевског режима са Вашингтоном и бројним европским престоницама и да зато нема „никаквих илузија“ у вези са тим.
Портпарол је истакао да ће коначни одговор на украјински напад на Кримски мост бити остваривање свих циљева специјалне војне операције у Украјини.
Према његовим речима, мере безбедности туризма на Криму редовно се доносе, потребно је да власти у вези са терористичким нападом остану сабране.
Он је нагласио да у Кремљу знају узрок терористичког акта и ко стоји иза њега.
„То ће захтевати од свих нас сабраности и мере додатног рада. Тренутно није било речи о било каквим другим мерама“, додао је Песков.
Портпарол је најавио да ће у вези са нападом, руски лидер Владимир Путин данас у 19 часова по локалном времену преко видео-везе одржати састанак, а вицепремијер Марат Хуснулин са лица места ће известити о ситуацији.
Раније је први човек Крима Сергеј Аксјонов саопштио да је на Кримском мосту обустављен саобраћај због инцидента код 145. стуба моста са стране Краснодарског краја. Он је позвао становнике Крима и госте полуострва да се уздрже од путовања преко Кримског моста и изаберу алтернативне правце преко нових региона.
Према речима губернатора Белгородске области Вјачеслава Гладкова, у инциденту су погинула два становника региона, мушкарац и жена, а повређена је њихова малолетна ћерка.
Национални антитерористички комитет Русије саопштио је да су Кримски мост протекле ноћи напала два украјинска беспилотна пловила.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
РУСИЈА
Захарова: Одлуку о нападу на Кримски мост донели званичници Кијева уз учешће обавештајних служби САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала