- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Мали Топ“ четири године у Црвеној звезди

© Фото : АБА лига / Црвена звезда / Ђорђе КостићНикола Топић
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Дете Црвене звезде и млади репрезентативац Србије Никола Топић званично је потписао први професионални уговор. Никола, син некадашњег прослављеног играча и тренера Црвене звезде Миленка Топића, потписао је четворогодишњи уговор са Црвеном звездом.
Никола је рођен у Новом Саду 2005. године, а прве кошаркашке кораке направио је у новосадском клубу „Дифенс“ пре него што се као 14-годишњак преселио у млађе селекције Црвене звезде где је наставио да се играчки развија.
Мали Топ је свој талент показао и бриљантним партијама на квалификационом турниру Евролиге у Београду где је убацивао и по 49 поена уз рекордан индекс 65, а са сјајним играма у јуниорском тиму наставио је и на завршном турниру у Каунасу.
Био је члан селекције Србије до 16 година, и актуелни је члан младе репрезентације Србије за играчe до 19 година.
За први тим Црвене звезде дебитовао је са 16 година против екипе Крке, док је деби у Евролиги имао у Минхену против Бајерна такође са 16 година.
Видећемо колику ће минутажу имати Топић у предстојећој сезони с обзиром да је Звезда довела Шабаза Нејпира, Јага Матеуса и Милоша Теодосића, односно да ли ће носити црвено-беле боје или можда отићи на неку позајмицу.
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Србија има још једног НБА играча!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала