- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас после финала признао: „Мислио сам да не могу да победим Новака“

© AP Photo / Victoria JonesКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
После скоро пет сата велике борбе и драме Новак Ђоковић изашао је поражен из меча против Карлоса Алкараса, а после епског финала српски ас нашао је снаге и нахвалио Шпанца. Алкарас је и сам био одушевљен шта је Новак рекао за њега па је потом признао да је мислио да неће победити.
Када је Карлос Алкарас прошле године освојио УС Опен и сам је рекао да му је жао што није имао прилику да се бори против најбољег односно против Новака Ђоковића јер би трофеј имао већи значај. Сада му се та жеља испунила и то на Вимблдону где је протеклих година владао српски ас.
„Урадио сам ово за себе, не за тениску генерацију. Било је сјајно. Победити Новака на врхунцу, у овој фази, направити историју, победити га после десет година непобедивости на овом терену, то је сјајно за мене. Нешто што нећу никад заборавити, то је сигурно. Као што рекох, лепо је за нову генерацију такође, тако сам им показао да је то могуће и сами да ураде“, рекао је Алкарас.
После финала Новак је истакао је да је Карлос синтеза њега Роџера Федерера и Рафаела Надала што је младог Шпанца посебно одушевило.
„Лудо је да је Новак рекао тако нешто, искрено. Ипак, сматрам себе комплетним играчем. Имам добре ударце, физичку снагу, менталну довољно јаку за ове ситуације. Не знам. Вероватно је у праву, али не бих да мислим на то. Мислићу да сам ја само Карлос Алкарас, али је могуће да имам понешто сјајно од сваког играча“, кроз осмех је поручио Шпанац.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Новак није успео – Наталијин скок за 80 места!
Алкарас сматра да је други сет био кључан, да га није освојио први рекет света верује да не би успео да дође до трофеја.
„Био је тежак први сет, искрено. Осећао сам да сам играо добро, на добром нивоу. Имао сам шансе за брејк или сам био близу. Нисам успевао, проблем је кад не користите прилике против легенде као што је Новак. Морате да се мучите. У другом сету сам знао да ће бити шанси, да морам бити концентрисан. Да морам да останем у игри и чекам шансу. По освајању другог сета, било је добро јер да сам га изгубио, вероватно не бих подигао трофеј. Можда бих изгубио у три сета. То ми је дало доста самопоуздања, мотивације да наставим и мислим да могу да добијем Новака“, објаснио је Алкарас.
Јелена и Стефан Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Шампионска породица Ђоковић – Стефан после финала отишао да честита Алкарасу /фото/
Млади шпански ас признао је после финала да није веровао да може да победи Новака на Вимблдону.
„Пре меча сам мислио да не могу да га победим. Али после овог епског меча могуће је да ћу гледати другачије, у смислу да ћу на другим турнирима, гренд слемовима, увек имати на уму овај моменат. Мислићу да сам спреман за пет сетова са њим, за добре размене, сетове, дуге мечеве и да ћу остати ту физички и ментално. Вероватно ће све ово променити моје гледиште“, закључио је Алкарас.
Карлос је после трофеја на Вимблдону задржао и прво место на АТП листи.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
СПОРТ
Ђоковић открио планове за наставак сезоне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала