- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће подићи привремени мост поред Кримског моста

© Фото : ИскраКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Изградња привременог моста дужине 250 метара, на који ће се поставити дизалице за подизање великог терета, неопходног за поправку Кримског моста, изјавио је потпредседник владе Русије Марат Хуснулин.

„Овде не може да се примени та технологија која се користила за обнову Кримског моста након првог терористичког напада прошле године. Зато ћемо, највероватније, изградити привремени мост од 250 метара, са којег ћемо моћи да радимо и подижемо ове распоне великим дизалицама“, рекао је он на састанку са председником Русије Владимиром Путином.

Хуснулин је појаснио да је прелиминарно планирано да се 15. септембра постави један распон коловозне конструкције, а да се након тога са њега обнавља други распон, јер је један распон тежак 600 тона.
Потпредседник владе Русије је навео да ће неколико стотина грађевинаца и инжењера радити на обнови моста у наредних неколико дана.

„Већ су почели да производе металне конструкције у фабрици у Вороњежу. База у Ростову на Дону, која припрема опрему, људе и технику, ће се пребацити овде. Прелазимо у режим рада, као што смо то урадили и приликом првог терористичког напада. Односно, у 24-часовни рад и два пута дневно дајемо извештаје о резултатима“, појаснио је он.

Национални антитерористички комитет Русије саопштио је да су Кримски мост протекле ноћи напала два украјинска беспилотна пловила. Две особе су погинуле, а једно дете је повређено. Истражни комитет Русије у оквиру кривичног поступка утврђује умешане у терористички напад на Кримски мост.
Министарство спољних послова Русије је саопштило да Русија најоштрије осуђује терористички напад на Кримски мост и нада се да ће међународна заједница дати одговарајућу оцену злочина Кијева.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
РУСИЈА
Путин: Спремамо одговор на терористички напад на Кримски мост
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала