- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Делфини „отписани“ – да ли ће прорадити српски инат?

© Фото : Ватерполо савез СрбијеУрош Стевановић
Урош Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
Пратите нас
Ватерполисти Србије који у понедељак од 13 часова и 30 минута играју против Шпаније први меч на Светском првенству у Јапану, унапред су отписани од стране светских букмејкера. Остаје да се види може ли чувени српски инат да утиче да исход буде другачији од очекиваног!?
Иако су Делфини чак пет пута били на крову света и најтрофејнија су репрезентација на планети где су у претходних 20 година били чак 40 пута на подијуму, катастрофални резултати у последње време, који су последица смене златне генерације, довели су до тога да Србија дели шесто место са Црном Гором и Сједињеним Америчким Државама када су у питању фаворити за освајање медаље.
Репрезентација Шпаније, која ће управо бити први ривал изабраницима селектора Уроша Стевановића на старту јубиларног 20. издања СП у Фукуоки, главни је фаворит за злато са квотом у распону од 2,00 до 2,25, док је на Србију квота чак 20, негде и 25!
Други фаворит је Италија с квотом 3,25, следи Мађарска - 7,00, те Хрватска - 8,00 и Грчка 10.
Ватерполисти Србије ће чак са седморицом дебитаната наступити у Фукуоки, док Шпанци бране злато освојено пре годину дана. Фурија има страшан тим и бележи фантастичне резултате, што потврђује чак осам освојених медаља у претходних пет година.
Лидер у базену је Алваро Гранадос, члан ВК Нови Београд који је понео МВП титулу фајнал-ејта Лиге шампиона.
Србију, која је на ЕП у Сплиту прошле године била девета, па је морала да игра квалификације за СП, предводе Сава Ранђеловић, Никола Јакшић и Бранислав Митровић. На претодном СП Србија је освојила пето место у Будимпешти. Светски куп који је одржан почетком јула окончан је као четврто узастопно такмичење без пласмана Делфина у полуфинале, а освојено је тек седмо место.
Србија се налази у Групи Д где су још Шпаанија, Јужна Африка и Црна Гора. По две првопласиране селекције избориће пласман у нокаут фазу, а поменута група укршта са Групом Ц, где су Хрватска, Мађарска, Аргентина и Јапан.
Светско првенство у Фукуоки почиње 17. и трајаће до 29. јула. У групи у којој се налази Србија већ је одигран први меч, а Црна Гора је била убедљива против Јужне Африке резултатом 35:10.
Тур де Франс - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
СПОРТ
Катастрофа на Тур де Франсу изазвана „селфијем“ навијача /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СПОРТ
Навијачи у Паризу упутили језиве претње Влаховићу: „Одсећи ћемо ти три прста“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала