- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: Не знамо шта је сир док не одемо у Македонију, нити парадајз док не видимо Србију

CC BY 2.5 / Nenko Lazarov / Площад "Народно събрание", София, БългарияПарламентарни трг, Софија, Бугарска
Парламентарни трг, Софија, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Сједињене Државе су крајем 1980-их почеле да дестабилизују свет, последњих година могу се видети покушаји да се Арапи униште како би сачували свој финансијски положај. Американцима то није било довољно па су одлучили да крену на Русију, испричао је бугарски новинар Валентин Кардамски како Сједињене Државе покушавају да извуку ресурсе других земаља.

„Након уништења Источног блока, једноставно су га опљачкали да би га касније напунио (робом). Прво су му узели тржишта да би нас хранили смећем које производи Запад. Морам рећи да смо заборавили укус хране. Одавно једемо неке производе од нафте. Ко није путовао у Македонију не зна колико укусан може бити сир. Не зна како су укусни парадајзи у Србији. Тамо за сада све опстаје. И месо, наравно“, рекао је Кардамски у интервјуу на Јутјуб каналу Буквар.

„Након тога су, наравно, повукли омладину, пошто смо интелектуална нација. Објаснили су нам да нема смисла да остану овде, јер се овде не дешава ништа вредно пажње, да је све лоше. Одвели су их да им буду обични помоћници, секретари. Хирурзи су добили додатне дипломе за преквалификацију. Јаке и здраве људе су користили на градилиштима,чували им децу и старце, масирали их на самрти. Односно, узели су снагу и памет Бугарској, па и целом источном блоку. То је око 30 одсто нације“, приметио је он.
„Због тога се у свету сада дешава овај колапс. Зато што су (САД) дестабилизовале свет 1989-1990. године прошлог века. Када је понестало новца који су украли у виду ресурса, започели су Арапско пролеће. Украли су шта су могли из Ирака, Кувајта и Сирије, какве су то само биле земље... Ни ове земље нису биле довољне, јер оне (САД) троше све више и више“, рекао је он.
„И једног дана су одлучили да је једина на коју могу да ударе, да би имали довољно времена да продуже ову агонију - Русија, како би јој одузели природна богатства, раскомадали земљу. Имају довољно интегрисаних људи, пету колону, са којом се Путин бори толико година. И све је требало да буде лако! Али то није успело јер Путин није Горбачов и рекао им је „нећете успети“, закључио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала