- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Британија проучава руске тенкове у тајној лабораторији

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаТенкови Т-80 у зони специјалне војне операције
Тенкови Т-80 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Велика Британија проучава руске тенкове у тајној лабораторији, изјавио је начелник штаба британске одбране адмирал Тони Радакин.
Како пише британски лист „Телеграф“, Радакин је рекао да се оштећени руски тенкови „растављају на делове“ у једном од најтајнијих објеката – у лабораторији у Портон Дауну.
„Имамо научнике који разматрају детаље којима може да располаже друга земља, на заиста експертском нивоу, и то нам помаже да схватимо како функционише њихова опрема, како можемо да је победимо, како можемо да имамо још бољи оклоп, како можемо да ометамоњихове комуникације, како можемо пробијемо њихову одбрану – то је оно што радимо“, рекао је он.
Радакин је додао да је Велика Британија део „клуба земаља“ које деле информације о „техници или техници из других земаља која им падне у руке, а која може представљати опасност у будућности“.
Прошлог месеца начелник генералштаба британске војске генерал Патрик Сандерс изјавио је да Велика Британија не може да се сакрива иза армија савезника у НАТО-у и упоредио застареле тенкове са телефонима са бројчаницима у ери ајфона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала