- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин наложио: Русија послала у Турску авионе-амфибије

© Sputnik / Георгий Зимарев / Уђи у базу фотографијаВишенаменски руски авион-амфибија Бе-200ЧС за гашење пожара
Вишенаменски руски авион-амфибија Бе-200ЧС за гашење пожара - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Министарство за ванредне ситуације Русије послало је у Турску два авиона Бе-200ЧС за гашење шумских пожара, саопштила је Спутњику прес-служба руског ресора.
„По налогу председника Русије и у складу са захтевом турске стране, два амфибијска авиона руског Министарства за ванредне ситуације полетела су са аеродрома Платов из Ростова на Дону у градове Мугла и Измир у Турску ради гашења великих шумских пожара“, наводи се у саопштењу.
Како је прецизирано, ваздухопловна група руског Министарства за ванредне ситуације спремна је за рад у тешким условима и има огромно искуство у гашењу природних пожара. Поред тога, додаје се, руске авио-спасилачке технологије, конкретно амфибијски авион Бе-200ЧС, су међу најефикаснијим у свету у борби против природних пожара.
Раније су били ангажовани на гашењу пожара у Грчкој, Србији, Црној Гори и другим земљама. Поред резервоара са водом капацитета 12 тона, авиони су опремљени уређајима за откривање пожара.
Раније су турске власти саопштиле да су шумски пожари захватили пет тачака у провинцијама Мугла, Мерсин и Чанакале, те да је већи део под контролом. У Турској се већ седмицу дана бележе високе температуре које у неколико провинција достижу и 47 степени Целзијуса.
Авион амфибија Бе-200  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
РУСИЈА
Ердоган жели руске авионе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала