Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Северна Митровица проследила Асоцијацији косовских општина захтев за чланство

© Tanjug / DOPISNIK KiMНа згради општине у северном делу Косовске Митровице, јутрос је постављена нова застава такозваног Косова
На згради општине у северном делу Косовске Митровице, јутрос је постављена нова застава такозваног Косова - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Општина Северна Митровица добила је позитиван одговор од министарства администрације локалне самоуправе привремених приштинских институција на захтев за чланство у Асоцијацији косовских општина (АКК).
Документација је данас прослеђена АКК која ће, како се очекује, наредних дана преиспитати захтев, преноси Коха диторе и додаје да су општински одборници Северне Митровице рекли да ова одлука није уперена ни против кога.
Скупштина општине Северна Митровица одлучила је 30. јуна да покрене процедуре за чланство у АКК.
Представници општине Северне Митровице су за приштиснки дневник потврдили да је одговор министарства заједно са пратећом документацијом данас прослеђен асоцијацији, која сада мора да одлучи да ли ће прихватити 35. члана овог механизма.
„Што се нас тиче, предузели смо све кораке, сада само чекамо ревизију од стране асоцијације“, рекао је шеф кабинета градоначелника Северне Митровице Висар Силај.
Извршни директор АКК Сазан Ибрахими каже да ће предузети потребне радње да се захтев размотри, пренео је Танјуг.
Коха наводи да је Српска листа, која је водила ову општину до избора 23. априла, одбила да се укључи у овај механизам и да је њен захтев оснивање Заједнице српских општина, на основу Бриселског споразума из 2013. и 2015. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала