- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Т-90, Т-80 и Т-72 ће добити бољу заштиту

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаТенк Т-90 на демонстрацији војно-патриотског програма на сајму технике
Тенк Т-90 на демонстрацији војно-патриотског програма на сајму технике  - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Специјалисти концерна Уралвагонзавод (део државне корпорације Ростех) настављају да побољшавају карактеристике тенкова породица Т-72, ​​Т-80 и Т-90, неопходне за заштиту посаде, изјавио је генерални директор концерна Александар Потапов.
„Данас тенкови породица Т-72, ​​Т-80 и Т-90 настављају да се модификују, узимајући у обзир борбено искуство и жеље посаде која учествује у специјалној војној операцији. раде на побољшању њихових тактичко-техничких карактеристика. Ова побољшања су од виталног значаја како за заштиту посаде, тако и за успешно вођење борби“, рекао је Потапов, преноси прес-служба Министарства индустрије и трговине.
Најновија модификација тенкова, породица Т-72 је Т-72Б3М. У поређењу са претходницима, борбено возило има побољшане карактеристике, опремљено је најновијом помоћном опремом и снажнијим наоружањем, чија основа је топ 125 мм, са побољшаном балистиком и веком трајања. У породици Т-80, данас је најнапреднији Т-80БВМ, модернизована верзија тенка Т-80БВ. Возило је опремљено вишеканалним нишаном Сосна-У, напреднијим топом 2А46М-4 калибра 125 мм, модификованим гаснотурбинским мотором и Реликт ЕРА. Најнапредније возило породице Т-90 је тенк Т-90М „Прорив“, који је најприлагођенији за дејства у савременим борбеним условима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала