Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић предложила Славицу Ђукић Дејановић за министра просвете

Пратите нас
Председник Владе Србије Ана Брнабић предложила је данас Славицу Ђукић Дејановић за новог министра просвете.
Она је на седници Скупштине Србије рекла да је Славица Ђукић Дејановић завршила Медицински факултет, магистарске и докторске студије и специјализацију из неуропсихијатрије на Медицинском фалултету Универзитета у Београду.
"У седам мандата је била посланик у Скупштини Србије, савезном парламенту Савезне Републике Југославије и државне заједнице Србије и Црне Горе. У прелазној Влади Србије била је министар за бригу о породици. Била је и председница Скупштине Србије од 2008. до 2012. и обављала функцију вршиоца дужности председника Србије од почетка априла до краја маја 2012.“, навела је Брнабићева.
Додала је да је од 2012. до 2014. Ђукић Дејановић била и министар здравља у Влади Србије, а од августа 2016. до октобра 2020. године обављала је функцију министра без портфеља у Влади Србије задужену за демографију и популациону политику.
"Након тога Славицу сам замолила да обавља функцију моје специјалне саветнице за имплементацију агенде Уједињених нација за одрживи развој, односно агенде 20-30 о образовању, борби против сиромаштва, против климатских промена и да нико у друштву не сме да буде заборављен и искључен“, рекла је Брнабићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала