- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Десет принципа: Спајић коалицији За будућност Црне Горе шаље позив за преговоре о влади

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆОбраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Председник Покрета Европа сад и потенцијални мандатар Милојко Спајић послаће данас документ са десет принципа за формирање нове владе савезу „За будућност Црне Горе“ (ЗБЦГ), тврди РТЦГ.
Тај документ једино неће бити послат коалицији око ДПС Црне Горе и ГП УРА, имајући у виду да је Спајић раније предочио да са тим субјектима неће бити сарадње на плану формирања владе.
Након изјашњења партија из бившег Демократског фронта, уколико њихов одговор буде позитиван, уследиће и званичан позив за учешће у будућој Влади.
Остаје да се види да ли ће овај позив бити упућен само да би се задовољио део јавности незадовољан саставом будуће Владе која је, према писању медија, већ састављена, или ће се ипак повести искрени преговори.
Да ће тек уследити подела и да министарства нове владе која је јавност имала прилику да види у медијима нису финална верзија, јер се још преговара о принципима, потврдила је раније данас кандидаткиња за посланика са листе Европа сад и функционерка Алтернатива Црна Гора Јелена Недовића. Она је истакла да ће „За будућност Црне Горе“ добити позив за преговоре о влади, али да се став да у влади нема места за ДПС и ГП УРА није мењао.
Након усаглашавања принципа разговараће се и о конкретним решењима унутар 44. владе, а РТЦГ наводи да се преговори неће ограничавати само на Покрет Европа Сад, Демократску Црну Гору и мањинске партије, како су до сада објављивали црногорски медији.
Неке странке су већ прихватиле предложене принципе, попут Демократске Црне Горе и дела мањинских странака. И данас би у појединим партијама требало да буду одржани унутарпартијски састанци на којима ће се разматрати понуђени принципи.
Састанку о формирању владе пре неколико вечери су присуствовали представници ПЕС-а, Демократске Црне Горе и представници мањинских странака.
Представници ПЕС-а, Демократске Црне Горе и мањинских странака већ су одржали неколико састанака о формирању нове Владе.
Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
РЕГИОН
Како се саставља Влада Црне Горе и ко смије, а ко не да буде у њој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала