- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

МИ6 позива Русе да шпијунирају против своје земље; Захарова: Лондон прво уништава своје доушнике

© Фото : Уступљено Спутњику/Министарство одбране и Војска СрбијеВежба Платинасти вук 23 у бази Југ код Бујановца
Вежба Платинасти вук 23 у бази Југ код Бујановца - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Шеф британске обавештајне службе МИ-6 Ричард Мур позвао је Русе да сарађују са њима. Званична представница руског МИП-а Марија Захарова је подсетила како пролазе они који поверују Лондону.
Захарова је на свом телеграм каналу подсетила да је „шеф британског МИ-6 Ричард Мур позвао Русе да сарађују са обавештајном службом и да прекину „крвопролиће“. Према његовим речима, Русија има мале шансе да врати своје позиције у Украјини“. Захарова је такође цитирала Мура, где он позива Русе да „учине оно што су други радили у протеклих 18 месеци и придруже нам се“.
"Наша врата су увек отворена. Њихове тајне ће бити сигурне", цитирала је Мура.
"Да Русија има 'мале шансе' да поврати позиције, ви, Ричард Мур, не бисте дизали толику галаму. Што се тиче 'отворених врата и чувања тајни', могло би вам се поверовати, ако би ви показали живе Скрипаље. Обично они који су вам поверовали, ви сте уништили пре свих“, написала је званична представница руског Министарства спољних послова.

„Случај Скрипаљ“

Почетком марта 2018. године у Солсберију су отровани бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ, који је у Русији осуђен за велеиздају, и његова кћерка Јулија. Лондон је за тај инцидент оптужио Москву, која то категорички одбацује.
Средином новембра је британски министар иностраних послова Џејмс Клеверли изјавио да Лондон не планира повратак на нормалне односе са Москвом.
Раније су у Кремљу, коментаришући односе са Лондоном, навели да сада не виде ни претпоставке, ни основе, нити наду да ће у догледно време бити неких позитивних помака. Додали су да је Русија задржала свој отворен став и спремност да најсложенија питања разматра за преговарачким столом, али не на штету својих интереса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала