- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света
Невреме у Новом Саду - Sputnik Србија

Невреме у Србији: Евакуисано 15 особа, делови Војводине, Београда и Крагујевца без струје

Пратите нас
Невреме праћено снажним ветром, кишом и грмљавином захватило је вечерас око 19 часова Србију. Јак ветар праћен кишом, грмљавином и ударом громова рушио је све пред собом у појединим градовима и насељима. Делови Војводине, Београда и Крагујевца остали су без струје а око 21 час отворен је Аеродром "Никола Тесла" који је привремено био затворен.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:57 19.07.2023
Крушевац – улице под водом, падао лим са кровова
Неколико улица у Крушевцу је под водом због чега је прекинут саобраћај.
Падао је лим са кровова, јавља дописница РТС-а.
22:52 19.07.2023
Чачак: Олујно невреме захватило Чачак, ветар обарао дрвеће
Олујно невреме праћено јаким ветром вечерас је захватило и Чачак. Услед јачине, ветар је дизао црепове са кровова и чупао дрвеће, а већи делови града остали су без електричне енергије.
Услед јачине ветра, на коловоз оборена су стабла у Улици Светог Саве и Булевару Вука Караџић.
Екипе јавно-комуналних предузећа изашле су на терен како би се дрвеће уклонило са улица и нормализовао саобраћај.
Грађани који су се у тренутку олује нашли у близини Градског бедема и Великог парка тврде да су једва избегли повреде јер су се многи нашли у близини дрвећа које је падало.
22:13 19.07.2023
Невреме нанело пуно штете на објектима у Новом Саду
22:13 19.07.2023
Београд - Sputnik Србија
Драматична фотографија надолазеће олује снимљена камером Спутњика Србија
22:11 19.07.2023
Олуја однела сплав и марину са чамцима на Сави у Сремској Митровици
У Сремској Митровици причињена је велика штета, а деловале су и противградне станице.
Према незваничним информацијама, снажна олуја однела је један сплав на којем се налази угоститељски објекат, пренео је Танјуг.
Према речима очевидаца, сплав, као и чамце из марине, када су се откачиле сајле, однела је вода ка теретном мосту. На лицу места на води су спасиоци и припадници снага безбедности.
22:06 19.07.2023
Без струје делови Крагујевца, апел грађанима да остану у својим домовима
Дошло је до прекида у снабдевању електричном енергијом у крагујевачким насељима Петровац, Страгари, Грошница, Драгобраћа.
Има и палог дрвећа, потврдио је за РТС начелник Управе за ванредне ситуације Зоран Кочовић.
Велики број интервенција је у току, а сви припадници Сектора за ванредне ситуације, ватрогасци спасиоци и представници јавних комуналних служби су на терену.
Стање је под контролом, каже Кочовић и апелује на грађане да остану у својим домовима.
Уколико им је потребна помоћ, могу да се обрате Улрави за ванредне ситуације и ватрогасцима спасиоцима на телефон 034-193 или 034-1985 и 034-505-800.
21:59 19.07.2023
Ватрогасци спасили 15 особа
Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије из олујног невремена спасили су 15 особа.
Десеторо људи, међу којима је било петоро деце, ватрогасци су спасили из шуме у Беочину у насељу Дунав, а једна жена је спасена у Бегечу из аутомобила.
Из чамца на који је пало дрво на Рибарском острву у Новом Саду ватрогасци су спасили човека, док су крагујевачки ватрогасци-спасиоци спасили три особе, пренео је јавни сервис.
21:54 19.07.2023
Хитна помоћ у Београду имала 33 интервенције до 21 сат
21:54 19.07.2023
Олуја погодила и Крагујевац, ветар кидао гране
Обилна киша праћена јаким ветром и муњама кидала је гране са дрвећа, а возачи су остали у аутомобилима чекајући да невреме стане.
Како јавља Н1, додатни „ватромет“ догодио се у Копаоничкој улици у МЗ 21. октобар када је јак ветар заљуљао жице све три фазе на бандерама, оне су се спајале и дуго правиле кратке спојеве.
21:51 19.07.2023
Београдски аеродром поново отворен
Министар Горан Весић објавио је да је Аеродром "Никола Тесла" поново отворен за саобраћај у 21.01 час.
21:50 19.07.2023
У Новом Саду дрво пало на девојчицу од 12 година
Дрво је пало на девојчицу стару 12 година, која је збринута на лицу места, у стабилном и свесном је стању, а након збрињавања и указане помоћи превезена је на одељење дечије хирургије на Институт за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, јавила је Н1.
21:48 19.07.2023
Због невремена на неким пругама у Србији тешкоће у функционисању саобраћаја
На појединим пругама у Србији дошло је до проблема у напајању контактне мреже изнад колосека струјом и пада дрвећа на колосек, што је проузроковало тешкоће у функционисању железничког саобраћаја на неким деоницама, саопштено је из Инфраструктуре железнице Србије.
Како се наводи, стручне службе и дежурни тимови Инфраструктуре железнице Србије су сви на терену и раде на отклањању последица невремена на појединим пругама у што краћем року и стварању услова за што брже поновно успостављање редовног железничког саобраћаја.
Током вечери услед великог невремена, због нестанка напона у контактној мрежи изнад колосека проблема је било у функциуонисању железничког саобраћаја на деоници барске пруге између Ресника и Ражане, затим између Краљева и Пожеге, као и на делу пруге Кукујевци - Шид - државна граница.
Због пада дрвета на колосек привремено је за саобраћај возова био затворен део пруге Штитар - Лешница.
Због невремена је нестао напон у контактној мрежи и на прузи Нови Сад Ранжирна - Нови Сад, а саобраћај између Новог Сада и Петроварадина одвија се по једном колосеку.
Без напона су од 20.05 до 20.17 сати били и леви колосек пруге Земун - Нови Београд, као и железничка станица Београд Центар, а проблема у напајању контактне мреже изнад колосека струјом има и на пругама Београдског железничког чвора.
Дежурне екипе Инфраструктуре железнице Србије успевају да у изузетно кратким роковима отклоне последице невремена и у кратким роковима пруге поново оспособе за саобраћај, наводи се у саопштењу, пренео је Танјуг. Екипе ће и током ноћи наставити да дежурају, како би што пре могле да реагују и отклањају последице невремена на појединим пругама у Србији.
Радови на модернизацији пруге Суботица-Сегедин - Sputnik Србија
21:44 19.07.2023
Вучић: Последице невремена ћемо решити, само да нема жртава
Председник Србије Александар Вучић, који данас борави у Бриселу, вечерас је кратко говорио о невремену у Србији и рекао је да се нада да нема људских жртава.
„Све остало ћемо да решимо“, рекао је он.
21:38 19.07.2023
Полиција и амбулантна кола Хитне помоћи у РС - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
РЕГИОН
Једна жена погинула, више од 20 људи повређено у невремену у Брчком /видео/
21:13 19.07.2023
Ветар обарао дрвеће у Београду, делови општине Чукарица и даље без струје
Јак ветар је и у Београду обарао дрвеће. Поједини делови града – Баново брдо, Жарково и Звездара остали су без струје.
У многим деловима града причињена је штета, а грађани који су се нашли на отвореном бежали су са улица због јаког ветра и кише.
Снимак на раскрсници улица Максима Горког и Јужног булевар приказује тренутак када је са крова пао део зграде тик испред аутомобила и правим чудом је избегнута несрећа.
21:06 19.07.2023
Делови Војводине и Београда без струје
Поједини делови Војводине и Београда су без електричне енергије.
РТС јавља да је испало неколико далековода на високом напону, а још се лоцирају кварови.
У предузећу „Електромрежа Србије“ речено је да ће екипе изаћи на терен чим прође невреме.
Такође, доста проблема има и на нисконапонској мрежи.
„Све детаљније информације имаћемо током вечери“, речено је у предузећу „Електродистрибуција Србије“.
21:00 19.07.2023
Привремено затворен Аеродром „Никола Тесла“
Услед изразито неповољних временских услова дошло је до привременог затварања београдског аеродрома, због чега је могуће да ће доћи до преусмеравања појединих летова на алтернативне аеродроме, кашњења, потенцијално и отказивања појединих летова који су планирани током вечери и ноћи.
Поред тога, пре полетања вечерашњег лета „Ер Србије“ ЈУ638 између Београда и Кракова, током таксирања, услед лошег времена и снажног леђног ветра, последично су се укључили противпожарни индикатори на оба мотора на авиону. Превентивно су се активирале боце за гашење пожара. Извршене су неопходне провере, посада је спровела све неопходне активности у складу са процедурама, а безбедност путника ни у једном тренутку није била угрожена. О наставку лета биће накнадно одлучено.
За више информација, моле се путници да позову Контакт центар „Ер Србије“ на 0800 111 528 из Србије, на +381 11 311 21 23 из иностранства, да посете веб-сајт airserbia.com или „Ер Србија“ странице на друштвеним мрежама, пренео је Блиц.
20:57 19.07.2023
Ветар обарао дрвеће у Новом Саду
20:52 19.07.2023
Велика штета у Шапцу
Невреме је направило штету и у Шапцу. Срушио се лим са зграде у улици Краља Милана у том граду, а падао је цреп са кућа, поломљено је дрвеће и срушени саобраћајни знаци.
20:48 19.07.2023
Јаки удари грома парају небо у Сремској Митровици
У Сремској Митровици јак ветар носи све пред собом, а од јаке кише не види се прст пред оком. Јаки удари грома парају небо, јавља Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала