- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева „освета“ и бумеранг ефекат „српског вискија“: „Хтео сам да га напијем – никад више“ /видео/

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Брус Браун, амерички кошаркаш који је имао значајну улогу у шампионској генерацији Денвера предвођеној Николом Јокићем, открио је да је имао „кварне“ намере за прославу титуле које су му се обиле о главу.
Готово буквално тако, Браун је забележио јављање дан после прославе са великим мамурлуком и тада је оптужио Јокића да га је напио.
Али, Браун је желео да се догоди супротно.
„Пили смо неки српски виски. Ја сам имао за циљ да га напијем, али је он преокренуо тај сценарио. Већи је од мене, а ја о томе нисам размишљао. Не можеш пити са њим. Научио сам лекцију и никада више. Имао сам лет следећег јутра, а пробудио сам се око поднева“, навео је Браун.
Српски виски је заправо ракија која је била незаобилазна у прослави Денверове титуле до које је екипу водио Јокић, на маестралан лидерски начин.
Да су Нагетси озбиљни у намери да не остану на финалу Западне конференције, што је био претходни најбољи резултат екипе из Колорада, потврдили су у серији са Лејкерсима које су почистили са 4:0.
„Ту серију смо схватили лично. Више од било које друге серије. Не знам зашто, али сви су били наоштрени. Јокић је био онакав каквог га никада нисам видео. Толико је причао на терену, али само о кошарци. Није се шалио, као да је имао нешто да докаже“, истакао је Браун.
Сасвим је сигурно да је имао, Лејкерси су му остали дужни из претходних сезона, а Јокић је све наплатио бриљантним партијама и на четири утакмице је имао просек од 27,8 поена, 14 скокова и 11,8 асистенција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала