- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шокантне неистине о Ђоковићу – и жестоке реакције: „Као детету су му над главом летеле НАТО бомбе“

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
Пратите нас
Пабло Ехенике, шпански политичар рођен у Аргентини, у негативном контексту је коментарисао српског тенисера Новака Ђоковића.
Ехенике је искористио финале Вимблдона да осује паљбу по Ђоковићу, славећи победу Карлоса Алкараса.
„Алкарасов успех је апсолутно импресиван. Поврх свега, он је победио ултрадесничара, пријатеља српских геноцида, равноземљаша и антиваксера“, истакао је Ехенике.
Уз све, рођени Аргентинац, политичар који има историју катастрофалних изјава због којих је и новчано кажњаван, у све је уплео и руског председника Владимира Путина.
Ехенике је Ђоковића назвао „Путиновцем“, што је стандардни негативни коментар левичарских западњачких политичких опција којим се неко жели додатно увредити.
Његов излив на Твитеру је наишао и на реакцију јер су додате и напомене које потврђују да су изнете неистине.
„Ђоковић се никада није позиционирао на политичком пољу, нити је подржао Путина, што индиректно чини његов отац, нити је подржалац било каквог геноцида. Ђоковић је исказао противљење вакцини против вируса корона, али не и остатку уобичајеног календара вакцинације“, наведено је у напомени.
Коментар Ехеникеа је изазвао и жестоке реакције.
„Новак је био дете када су НАТО бомбе летеле изнад његове главе и када је морао да буде у склоништу“, наведено је у једној од реакција.
Једна се односила и на све Новакове „грехове“ због којих се суочава са срамотним наводима.
„Ђоковићеве највеће грешке су у томе што је рођен у Србији, што је одбио британско држављанство, што је победио Федерера и Надала, разбио њихов дуопол и постао успешан и богат“.
Осврт је упућен и на контекст који је успео да направи Ехенике.
„Двадесетогодишњи дечак из Мурсије је победио у финалу Вимблдона једног од најбољих тенисера у историји, а овај је успео да увуче речи „геноцидно“, „антиваксер“, „равноземљаш“ и „ултрадесничар“ у стотину карактера. Апсолутна легенда“.
Да, да није жалосно, било би смешно, али није јер хистерија која се ствара око Ђоковића у западањачком свету изгледа да нема нити краја нити граница.
Луна Вујовић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Велика нада Србије узора види у славној Рускињи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала